Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:56:22

На Чернігівщині зростають талановиті та творчі діти

01.06.2013   12:51

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбулося нагородження переможців обласного конкурсу дитячої творчості «Світ очима дітей», який проводиться серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Організатор конкурсу – служба у справах дітей облдержадміністрації.

Цього року захід має особливе значення, тому що 2013 рік проголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком дитячої творчості.

Серед близько 400 дитячих робіт, що надійшли на конкурс, були визначені найкращі за трьома номінаціями: «Малюнок», «Рукоділля» та «Декоративне мистецтво», у кожній з яких виділено п’ять вікових категорій ( з 6 до 9 років; з 9 до 12 років; 12 - 13 років; 14 - 15 років та 16 - 18 років).

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка привітала дітлахів зі святом та вручила відзнаки переможцям начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько.

Вона зазначила, що 1 червня – це не лише свято для дітей, а й особливий день, щоб нагадати суспільству про необхідність дотримання прав дитини як однієї з головних умов формування гармонійної особистості.

„Забезпечення та дотримання прав дитини – пріоритетний напрям політики нашої держави, про що зокрема свідчать нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», реалізація яких – це персональна відповідальність кожного дорослого за створення для дітей умов для всебічного розвитку їх творчих здібностей та сімейного затишку”, - сказала Людмила Зеленько.

„Нехай кожен день буде для вас ясним та сонячним, сповненим новими здобутками. Щоб не лише сьогодні, а щодня ви відчували тепло та турботу своїх близьких, вихователів, педагогів, друзів, щоб у кожного з вас був свій добрий янгол, який би оберігав від усяких негараздів та допомагав здійснювати мрії та твердо йти до досягнення мети”, - побажала вона дітям.

Привітання зі святом та найкращі побажання надійшли також від Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

З нагоди Дня захисту дітей до театру були запрошені діти з обмеженими фізичними можливостями, з малозабезпечених та багатодітних родин, щоб переглянути виставу «Чарівна лампа Аладдіна».

Для переможців конкурсу дитячої творчості свято завершилося веселими іграми та конкурсами у розважальному комплексі «Базис».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини