Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:46:05

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак 31 травня з робочим візитом перебував у Чернігові. ФОТО

31.05.2013   19:32

Сьогодні у Чернігівській області з робочим візитом перебував Голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

Він відвідав ПрАТ "Чернігівський автозавод", де ознайомився з роботою конвеєрної лінії по складанню тролейбусів та автобусів, поспілкувався з працівниками підприємства, а також відповів на запитання журналістів.
Голову Верховної Ради України супроводжували голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, народний депутат України Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова правління ПрАТ "Чернігівський автозавод Валерій Купцов та інші офіційні особи.
Відповідаючи на запитання журналістів стосовно державної підтримки вітчизняного виробника, Володимир Рибак наголосив: "Президент ставить одне головне питання перед місцевою владою, Міністерствами та бізнесом. Це зберегти робочі місця, які вже є, і створити нові". У цьому напрямку, за словами керівника Парламенту, влада сьогодні і рухається.

Володимир Рибак також взяв участь у відкритті стаціонарного відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Функціонування стаціонарного відділення на 65 ліжко-місць дозволить удвічі збільшити чисельність дітей, охоплених реабілітаційними послугами. Додатково у рік тут проходитимуть реабілітацію понад 700 дітей. Як наголосив у виступі голова Верховної Ради України Володимир Рибак, Президентом України започаткована 21 реформа, спрямована на покращення життя людей. Тож завдання центральної та місцевих влад - робити все можливе для втілення цих реформ в життя.
Володимир Рибак назвав знаковим те, що стаціонарне відділення Центру відкривається напередодні Міжнародного Дня захисту дітей та подякував усім причетним до цієї доброї справи, вручив цінні подарунки Верховної Ради, в тому числі комп'ютер для потреб Центру.
Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко назвав відкриття стаціонарного відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів яскравим прикладом ефективності соціальної політики, яка здійснюється в державі. Він відзначив, що на виконання нових соціальних ініціатив Президента України в області на черзі відкриття п'яти шкіл, продовження роботи по зміцненню медичної ланки особливо на первинному рівні, а також низка інших заходів, що дасть можливість суттєво покращити якість надання соціальних послуг для населення.
Символічний ключ від новобудови директору Центру Василю Пасічнику вручив генеральний директор дочірнього підприємства "УкрСіверБуд" Віктор Вереша.
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, народний депутат України Владислав Атрошенко та інші гості свята ознайомилися з новозбудованим приміщенням.

Володимир Рибак зустрівся і з представниками органів місцевого самоврядування та керівництвом місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій Чернігівщини. На початку зустрічі Володимир Рибак виконав приємну місію - вручив державні нагороди та відзнаки Верховної Ради України кращим представникам Чернігівщини за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток області. "Завдання, які ставить Президент України Віктор Янукович по вирішенню питань соціально-економічного розвитку, неможливо розв'язати без постійного діалогу та тісної взаємодії між представницькою та виконавчою владою", - зазначив Голова Верховної Ради Володимир Рибак, звертаючись до присутніх. Саме ця взаємодія та співпраця, за його словами, забезпечує динаміку економічних зрушень і позитивних тенденцій у господарському секторі Чернігівщини.

Володимир Рибак дав схвальну оцінку тісної взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області. Зокрема, він відзначив позитивні зміни, які відбулися в соціально-економічному житті регіону: зростання валового регіонального продукту та сільськогосподарського виробництва, збільшення реалізації промислової продукції майже у півтора рази, нарощування обсягів зовнішньоторговельного товарообороту тощо.
У той же час Голова Верховної Ради України зауважив, що в області ще є питання, які потребують негайного вирішення і вони мають бути постійно у полі зору влади.
У свою чергу голова облдержадміністрації Володимир Хоменко поінформував Голову Верховної Ради України про стан соціально-економічного розвитку Чернігівської області. Зокрема, він зосередив увагу на основних пріоритетах розвитку області, визначених стратегічною програмою "Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту". Серед яких, зокрема, відновлення потенціалу та модернізація базових секторів економіки, розбудова та модернізація інфраструктури, поліпшення бізнес-клімату й залучення інвестицій та підвищення стандартів життя населення. Очільник області підкреслив: все позитивне, що вдалося зробити в області задля її розвитку - це результат консолідації зусиль держави, регіональної влади, бізнесу, місцевих громад та усіх жителів Чернігівщини.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак називає "балачками" ініціативу про створення 8 територіально-адміністративних утворень замість 24 областей. Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів після зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування Чернігівської області. На його думку, така ініціатива колись, може, і буде розглянута, але наразі це питання не на часі. "Я ні разу, скільки зустрічався з Президентом, з прем'єр-міністром, ні разу це питання не обговорювали", - зазначив спікер.

 

 


 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини