Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:40:26

Понад 100 дітей з України, Білорусі та Росії представлять свої творчі здібності на Міжнародному дитячому святі “Слов’янської дружби джерело-2013”

21.05.2013   09:05

Уже увісімнадцяте на Чернігівщині біля Монументу дружби у с. Сеньківка відбуватиметься Міжнародне дитяче свято “Слов’янської дружби джерело”, яке покликане зміцнювати дружбу між дітьми трьох країн.

Особливістю цьогорічного свята є те, що захід проводиться у рамках оголошеного Президентом України Віктором Януковичем Року дитячої творчості та виконання нових соціальних ініціатив “Діти – майбутнє України”, одним з пріоритетів яких є створення для кожної дитини можливостей для розвитку творчих здібностей.

Міжнародне дитяче свято проходитиме 1–2 червня у с. Сеньківка Городнянського району та м. Чернігові. У цьому році приймаючою стороною буде Чернігівщина і участь у ньому візьме понад 100 обдарованих дітей з України, Республіки Білорусь та Російської Федерації. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 20 травня під час засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення заходу.

За задумом організаторів, урочисте відкриття Міжнародного дитячого свята “Слов’янської дружби джерело” традиційно відбудеться біля Монументу Дружби. Основна ж низка заходів пройде в обласному центрі. Дитячі делегації трьох держав візьмуть участь у лідерському форумі “Нове покоління обирає”, майстер-класах з різних видів декоративно-прикладного мистецтва і технічної творчості, спортивно-ігровій та розважально-пізнавальній програмі “Слов’янські розваги”. Демонструватимуться виставки творчих робіт “Місто майстрів” та фотовиставка “Світ творчості”.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини