Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:55:20

Відбулася 45 сесія Прилуцької міської ради

27.04.2013   15:16Агенцiя

Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності міськвідділу міліції на території міста 24 квітня відбулося пленарне засідання 45 сесії міської ради, під час якого було розглянуто 11 питань.

Першим слухалося питання про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності міськвідділу міліції на території міста та про хід виконання міської комплексної Програми профілактики правопорушень на 2011-2013 роки, про що інформував начальник Прилуцького міськвідділу міліції Руслан Курамшин.

Очільник міськвідділу міліції зупинився на загальній характеристиці криміногенної обстановки в місті та питаннях охорони громадського порядку, наголосив на тому, що показники майже по всіх напрямках роботи правоохоронців зросли в порівнянні з минулорічними.

Руслан Курамшин зауважив, що на сьогодні вкрай актуальним є питання організації роботи в умовах прийнятого Кримінального процесуального кодексу. Безперечним є факт, що затверджені кодексом норми процесуальної діяльності створили нові умови для оперативно-службової діяльності, у зв’язку з чим виникають труднощі організаційного характеру, потребує змін нормативно-правова база, організація навчання працівників, їх перепідготовка та психологічна адаптація до роботи за новими правилами.

Дещо інша інформація про забезпечення законності та правопорядку на території міста прозвучала із вуст заступника Прилуцького міжрайонного прокурора Валерія Савченка. Представник прокуратури зазначив, що на сьогодні оперативна обстановка в регіоні залишається складною, а в роботі прилуцької міліції мають місце недоліки, зокрема, неналежне виконання службових обов’язків працівниками міліції.

Зі співдоповіддю по даному питанню виступив голова постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян Олексій Гавриш, який звернув увагу на недопрацювання правоохоронців у таких напрямках як боротьба з наркоманією, реалізація алкогольних напоїв неповнолітнім, несанкціонована торгівля продуктами харчування, особливо в центральній частині міста, та порушення правил дорожнього руху водіями важковагових автомобілів. Голова профільної депутатської комісії звернувся до начальника міськвідділу міліції Руслана Курамшина з проханням посилити роботу правоохоронців у вищезазначених напрямках.

Депутати також порушили перед очільником міліції ряд проблемних питань.


Узявши до відома інформації, озвучені начальником міськвідділу міліції Русланом Курамшиним, заступником міжрайонного прокурора Валерієм Савченком та головою профільної депутатської комісії Олексієм Гавришем, депутати ухвалили відповідне рішення, у якому прописали конкретні рекомендації, на що необхідно звернути увагу при забезпеченні законності, боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території міста.


Про роботу виконавчого комітету Прилуцької міської ради
за І квартал 2013 року

Депутатський корпус узяв до відома інформацію керуючої справами виконавчого комітету міської ради Валентини Ходюк про роботу виконавчого комітету Прилуцької міської ради за І квартал 2013 року.

Відповідно до плану протягом І кварталу поточного року проведено 12 засідань виконкому, з них 5 – у розширеному форматі. За результатами розгляду ухвалено 158 рішень, що охоплюють різні напрямки діяльності виконавчого комітету міської ради. Зокрема, у галузі бюджету, фінансів та цін – 21; у галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту та зв’язку – 23; у галузі освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту – 22; у галузі соціального захисту населення – 20; у галузі забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян – 14; у галузі управління комунальною власністю – 4; решта ухвалених рішень стосуються інших напрямків роботи.

Крім того, з 158 рішень, ухвалених виконавчим комітетом, 54 рішення ухвалені на виконання делегованих повноважень. Також ухвалено 6 рішень на виконання документів органів влади вищого рівня та 3 рішення – на виконання рішень міської ради.
Відповідно до Закону України „Про доступ до публічної інформації” порядок денний засідань виконавчого комітету міської ради та рішення, ухвалені на засіданнях виконавчого комітету міської ради, за винятком рішень, які містять інформацію з обмеженим доступом, розміщуються на офіційному сайті та офіційному порталі міста. У газеті „Відомості Чернігівщини” оприлюднюється інформація про ухвалені рішення із посиланням на інтернет-сайт, де такі рішення розміщені для ознайомлення.


Сесія затвердила міську Програму, положення та статути

Сесія затвердила міську Програму “Забезпечення грудних дітей та дітей другого року життя, які виховуються в малозабезпечених сім’ях, а також дітей раннього віку, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, достатнім, високоякісним та безпечним дитячим харчуванням на 2013-2015 рр.”. Дана Програма забезпечить реалізацію прав дитини на достатній життєвий рівень, охорону здоров’я і життя, а також забезпечення соціальних та економічних засад державної політики у даній сфері.


Відповідними рішеннями затверджено Положення про управління освіти міської ради та Положення про сектор по фізичній культурі та спорту міської ради.

З метою приведення у відповідність до чинного законодавства міська рада затвердила в новій редакції статути дошкільних навчальних закладів, шкіл та гімназій міста.


Ухвалені бюджетні рішення

Депутати розглянули бюджетні питання, зокрема, унесли зміни у видаткову частину загального та спеціального фондів міського бюджету та надали дозвіл виконавчому комітету міської ради спрямувати залишок коштів цільового фонду міського бюджету на початок року в сумі 1 тис. 600 грн. КП,, Міськсвітло’’для придбання металоконструкції.


Утворено управління містобудування та архітектури міської ради

Керуючись постановами Кабінету Міністрів України, сесія ухвалила рішення щодо внесення змін до структури та чисельності самостійних структурних підрозділів міської ради, ліквідувавши відділ містобудування та архітектури міської ради та утворивши управління містобудування та архітектури міської ради у складі 8 одиниць.

Депутати розглянули земельні питання та ухвалили по них відповідне рішення.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини