Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:44:27

Привід сісти за стіл переговорів

25.04.2013   08:07Агенцiя

26 квітня Україна відзначає 27-мі роковини Чорнобильської трагедії.

За статистикою, станом на перше січня поточного року, в Україні зареєстровано 2 мільйони 370 тисяч осіб, які постраждали внаслідок однієї з найбільших техногенних катастроф людства, з них 317,5 тисяч – ліквідатори першої групи первинного обліку. Щорічно їх кількість зменшується, адже вони мають чималий букет захворювань, зароблених під час рятування світу від “мирного атому”. Саме тому, у відповідності до соціальних ініціатив Президента, питання забезпечення Чорнобильців житлом та спеціалізованим медичним лікуванням повинні бути першочерговим завданням для виконання на місцях.

Ні для кого не секрет, що Чернігівщина входить до переліку областей, які найбільше постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Навіть через 27 років після аварії проблеми соціального захисту населення, постраждалого через аварію на ЧАЕС, а це 84 тисячі мешканців області, серед яких майже 16 тисяч дітей, більше 10 тисяч ліквідаторів та 5 тисяч інвалідів, не втратили своєї актуальності.

На думку Президенмою для чорнобильців залишаються питання надання медичних та санаторно-курортних послуг, адже люди, що втратили своє здоров’я у боротьбі з “мирним атомом”, потребують особливої уваги. Саме тому торік на лікування пацієнтів з категорії постраждалих внаслідок аварії було спрямовано майже 42,5 мільйони гривень, а для забезпечення спеціалізованого лікування для осіб, чия інвалідність пов’язана з Чорнобилем, бюджет виділяв майже 29 мільйонів гривень.

Хвилюють чорнобильців і житлові проблеми. Держава намагається забезпечити квадратними метрами інвалідів-чорнобильців, однак придбані торік 475 та заплановані на 2013 рік 504 квартири проблеми, що накопичувалася роками, не вирішують. На думку спеціалістів, така ситуація виникла через те, що норми соціального захисту постраждалих, передбачені законами, відрізняються від реально діючих, встановлених постановами Кабміну. На сьогодні найболючішою проблемою залишається пенсійне забезпечення.

На думку чорнобильців, чергові сумні роковини трагедії – не привід побиватися чи вкотре говорити про “вселенську несправедливість”, це привід сісти за стіл переговорів.

http://chodtrk.com.ua/?p=9172

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини