Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:34:35

Чернігівщина чекає на гостей і туристів!

20.04.2013   16:33

20 квітня на Алеї Героїв в обласному центрі в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика і Чернігівський міський голова Олександр Соколов взяли участь в урочистому відкриті туристичного сезону 2013 року.

“Чернігівщина володіє безцінною культурною спадщиною, має багаті природно-рекреаційні ресурси, славну історію, самобутні народні традиції, що є знаковим для розвитку туризму в області”, – зазначив Юрій Музика під час церемонії відкриття.

За його словами, в області за останні роки проведено значну роботу з розвитку туристичного потенціалу. Зокрема, відкрито нові туристично – привабливі комплекси “Лісоград”, “Пам’яті Героїв Кркт”, об’єкти Національного історико-культурного заповідника “Гетьманська столиця”. Особливу увагу обласна державна адміністрація приділяє розбудові історико-археологічного музейного комплексу “Древній Любеч” та музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами у м. Корюківка.

З метою популяризації туристичного потенціалу Чернігівщини, збільшення кількості туристів, обміну досвідом та пошуку партнерів в області проводиться Міжрегіональний форум “Чернігівщина туристична”.

Юрій Музика привітав усіх учасників заходу з відкриттям туристичного сезону, побажав цікавих зустрічей, успіхів, а гостям Чернігівщини – незабутніх вражень у пізнанні краю.

На території Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній” офіційній делегації, гостям, жителям Чернігова, представникам засобів масової інформації було представлено фольклорно-історичне дійство, яке дало змогу поринути у ті далекі часи та згадати славетну історію Чернігова.

А на Алеї Героїв розгорнулася туристична виставка та містечко майстрів, де всі охочі мали змогу ознайомитися з туристичним потенціалом Чернігівщини, оглянути вироби народних майстрів Сіверського краю та взяти участь у фестивалі “Дерун-фест”.

Завершиться цей святковий день відкриттям на Алеї Героїв проекту “Зелена сцена”.

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини