Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:46:16

З сьогоднішнього дня в Україні починають діяти спецмита на іномарки

13.04.2013   11:07Агенцiя

В Україні 13 квітня набуває чинності рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, згідно з яким вводяться трирічні спецмита на імпорт нових авто. Відповідне рішення було опубліковано у виданні Урядовий кур’єр.

Спеціальні заходи застосовуються на три роки шляхом впровадження спеціального мита щодо імпорту в Україну легкових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим (бензиновим) запалюванням залежно від робочого об’єму циліндрів двигуна:

– Більше 1000 куб. см, але не більше 1500 куб. см – у розмірі 6,46% (код УКТ ЗЕД 8703 22 10 00);

– Більше 1500 куб. см, але не більше 2200 куб. см – у розмірі 12,95% (код УКТ ЗЕД 8703 23 19 10).

Експерти про скасування 13% надбавки: падіння цін на авто не варто очікувати

Нагадаємо, 14 березня, уряд ввів новий збір, який торкнеться іномарок, що імпортуються в Україну, йдеться в повідомленні Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

Також повідомлялося, що введення урядом спеціальних мит на ввезення машин з об’ємом двигуна 1-2,2 л дасть автовиробникам можливість використовувати весь потенціал місцевих заводів, які зараз завантажені менше ніж на 20%.

У свою чергу, Європейський Союз закликав Україну скасувати введення з 13 квітня спеціальних мит на імпорт легкових автомобілів з робочим об’ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 2,2 тис. куб. см у розмірі 6,46-12,95% від їх вартості. “Ми закликаємо Україну переглянути й відкликати своє рішення, оскільки йому не вистачає належного юридичного обґрунтування, й воно чинить негативний вплив на економічні інтереси ЄС”, – повідомили в представництві ЄС в Україні.

http://ua.korrespondent.net/business/auto/1542603-z-sogodnishnogo-dnya-v-ukrayini-pochinayut-diyati-specmita-na-inomarki

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.