Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:25:57

Чи відбудеться і коли опозиційна акція в Чернігові?

11.04.2013   14:24Агенцiя

Сьогодні, 11 квітня, у Чернігові мала відбутися опозиційна акція «Повстань Україна!». Планувалося до 5-ти тисяч учасників, проте через події в українському політикумі її перенесли на наступну дату.

У середовищі опозиції вже тривалий час називали наступною датою акції 14 квітня, але й вона малоймовірна, адже ніде не спостерігається заходів, спрямованих на організацію акції: повідомлень у ЗМІ, поширення листівок.

Тож скоріше за все масові акції протесту опозиції відбудуться наприкінці квітня-початку травня.

Спробуємо проаналізувати – чи готові опозиційні сили Чернігівщини до проведення потужної протестної  акції?

Найбільш активною в організації акції до цього часу виглядало ВО «Свобода», проте її позиції в Чернігові до цього часу були досить слабкі, тож свободівцям доведеться підтягувати опозиціонерів з Прилук.

Батьківщина має підтримку серед чернігівців, проте її останні акції, з причин які ми не будемо аналізувати в цьому матеріалі, не були багаточисельними, але ресурси Валерія Дубіля можуть виправити ситуацію.

Незважаючи на авторитет УДАРу в Чернігові, керівництво обласної організації виявляє свій опозиційний характер тільки в столиці, та й  можна говорити про певний конфлікт між головою обласної організації Сергієм Аверченком та міською організацією.  Отже, наскільки згуртованими будуть їхні підготовчі дії, настільки і чисельною буде участь прихільників УДАРу в акції .

Союзники великих опозиційних партій на кшталт ПРП, РУХ, Народна Самооборона, УСДП та інші в принципі готові виставити від десятка до сотні партійців, чим можуть дещо залюднити протестні заходи.

Цілком ймовірно, що до акції можуть долучитися, навіть заради PR-у, представники УНП, “Нашої України”, “За Україну”, хоча зазвичай на акціях протесту, що відбувалися в інших містах країни, представники цих партій були  небажані – їх обвинувачували у співпраці з владою.

Олександр Ясенчук

http://pivnich.info/chy-vidbudetsya-i-koly-opozytsijna-aktsiya-v-chernihovi/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини