Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:42:17

У Чернігові пройшла двостороння зустріч Міністра юстиції України О. Лавриновича та Міністра юстиції Республіки Білорусь О. Сліжевського

09.04.2013   17:21

9 квітня у Чернігові відбулася двостороння зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича та Міністра юстиції Республіки Білорусь Олега Сліжевського.

В облдержадміністрації відбулася протокольна зустріч високопосадовців двох країн з головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком та головою обласної ради Анатолієм Мельником, під час якої сторони обговорили стан та перспективи транскордонниго співробітництва.

Після зустрічі Міністр юстиції України та Міністр юстиції Республіки Білорусь оглянули виставку архівних документів під назвою «Єдина історія: Україна та Республіка Білорусь», підготовлену Державним архівом Чернігівської області.

В рамках двосторонньої зустрічі Міністра юстиції України Олександра Лавриновича та Міністра юстиції Республіки Білорусь Олега Сліжевського підписано Програму співробітництва між міністерствами юстиції України та Республіки Білорусь на 2013-2014 роки.

Як повідомив за підсумками підписання документа Міністр юстиції України Олександр Лавринович, Угода підписана з намірами поглибити професійні зносини експертних установ органів юстиції та фахівців даної сфери.

Сторони домовилися продовжити співробітництво державних судово-експертних установ України та Білорусі, а також висловили зацікавленість у проведенні зустрічей, спільних консультацій, семінарів, наукових конференцій з правових питань.

На сьогодні між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Білорусь діють Угода про співробітництво від 25 червня 1999 року та Угода про співробітництво у сфері судової експертизи від 23 січня 2009 року.


Як повідомив за підсумками підписання документа Міністр юстиції України Олександр Лавринович, Угода підписана з намірами поглибити професійні зносини експертних установ органів юстиції та фахівців даної сфери.

«Зважаючи на близьке сусідство двох країн, така співпраця є важливою та неминучою», - наголосив він у цьому зв’язку.

Так, сторони домовилися продовжити співробітництво державних судово-експертних установ України та Білорусі. Олександр Лавринович нагадав, що таке співробітництво було ініційовано білоруською стороною у 2009 році з огляду на професійну репутацію на теренах колишнього СРСР науково-дослідних установ судових експертиз Міністерства юстиції України. Зокрема, була підписана двостороння відомча угода, яка передбачає обмін інформацією щодо науково-дослідних розробок, теоретичних та методичних питань, пов’язаних з проведенням судових експертиз, сприяння у підготовці кадрів та підвищенні кваліфікації спеціалістів.

Сторони також висловили зацікавленість у проведенні зустрічей, спільних консультацій, семінарів, наукових конференцій з правових питань.

Зокрема, планується обмін досвідом з питань реєстрації громадських об‘єднань, у тому числі, з урахування нового закону «Про громадські об'єднання», який набув чинності в Україні з 1 січня 2013 року. Крім того, Угода передбачатиме обмін досвідом у сфері використання інформаційних технологій, а також діяльності нотаріату, у сфері застосування міжнародних договорів про надання правової допомоги, а також щодо реформування системи примусового виконання судових рішень тощо.

Як наголосив Міністр юстиції Олег Сліжевський, Білорусі є цікавим досвід правових реформ, який вже здійснила Україна. Це, зокрема, формування системи нотаріату, запровадження приватного нотаріату та створення самоврядної організації нотаріусів. Це також реформа пенітенціарної системи, створення служб судових виконавців та судових експертів. Крім того, Білорусі є цікавим досвід реформування державної служби. За словами Олега Сліжевського на сьогодні відповідні реформи відбуваються Білорусі.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини