Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:33:15

Про хід виконання рішення обласної ради "Про створення РЛП "Ялівщина"

04.04.2013   12:09

3 квітня у залі засідань облдержадміністрації заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом із головою постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсеном Дідуром взяв участь у засіданні Громадської ради при обласній державній адміністрації, яке провела голова Ради Світлана Пасталиця.

Петрова

Петрова

У порядку денному одним з перших було розглянуто питання «Про хід виконання рішення Чернігівської обласної ради «Про створення РЛП «Ялівщина».

Член Громадської ради Тамара Петрова розповіла про роботу робочої групи з питань створення Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», утвореної при обласній раді, до складу якої вона входить. Головною метою групи визначено забезпечення ефективної співпраці між депутатським корпусом обласної, міської, районної у місті рад та громадськими організаціями.

Голова цієї робочої групи Валентин Мельничук зазначив, що після прийняття міською радою рішення від 31 серпня 2012 року «Про надання статусу регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», Чернігівська обласна рада 28 вересня 2012 року прийняла  рішення «Про розгляд клопотання Чернігівської міської ради про надання статусу регіонального ландшафтного парку лісопарку «Ялівщина».

За результатами спільної праці Чернігівської міської ради, депутатів обласної ради, представників громадських організацій за сприяння керівництва облдержадміністрації вдалось дійти до одностайності щодо окружних меж майбутнього парку та орієнтовної площі 170 га, визначення розробника проекту створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» - це Чернігівський національний педагогічний університет ім. Шевченка, виконання наукового обґрунтування необхідності створення РЛП «Ялівщина».  А також за допомоги державного підприємства «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» був підготовлений картографічний матеріал на паперових та електронних носіях.

Фактично виконаний обсяг робіт надає змогу Чернігівській міській раді звернутись з клопотанням до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області  про створення РЛП «Ялівщина». У разі його схвалення, Держуправлінням буде проводиться його погодження з власниками та первинними користувачами природних ресурсів у межах територій, рекомендованих для заповідання.

Після узгодження клопотання, Держуправління забезпечуватиме розроблення проекту РЛП шляхом залучення проектних та наукових установ.

Далі проектна установа має здійснити підготовку необхідного комплексу документів та їх узгодження. Проект створення РЛП подається Управлінням до Чернігівської обласної ради для прийняття рішення про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Валентин Мельничук наголосив на необхідності створенні РЛП «Ялівщина», оскільки це питання здоров’я наших дітей, а діти – це майбутнє нашої держави.

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу,  земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур закликав присутніх спільними зусиллями виконати всі необхідні процедури і все ж таки створити регіонально-ландшафтний парк «Ялівщина».

Після активного обговорення даного питання згідно з планом роботи Громадська рада ініціювала проведення громадського моніторингу створення регіонального ландшафтного парку  в урочищі «Ялівщина» та затвердила склад робочої групи щодо його організації.

Наступного тижня, 9 квітня, заплановано останнє засідання робочої групи з питань створення РЛП «Ялівщина», під час якого намічена передача напрацьованих документів до Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини