Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:01:23

80,5 млн.грн. надійшло до міського бюджету від плати за землю

04.04.2013   10:44

80,5 млн.грн. надійшло в Чернігові до міського бюджету в 2012 році від плати за землю, план перевищено на 10%. Такі дані озвучив на розширеній нараді начальник управління земельних ресурсів міської ради Юрій Титаренко, інформуючи про роботу свого підрозділу за 2012 рік.

Він, зокрема, доповів, що найбільшу частку в структурі платежів становила орендна плата юридичних осіб – 49,6 млн.грн. Спеціалісти управління земельних ресурсів продовжували роботу над укладанням та переукладанням договорів оренди земельних ділянок із урахуванням нормативної грошової оцінки земель міста. Протягом 2012 року було укладено 649 договорів оренди. Коментуючи зростання надходжень від плати за землю, Ю.Титаренко відзначив ефективну роботу управління Держкомзему в м. Чернігові, яке оперативно забезпечувало видачу необхідної документації.

Найбільшими платниками орендної плати за землю були: ТОВ фірма «ТехНова» - 5,6 млн.грн., ПАТ «Чернігівське хімволокно» - 4,8 млн.грн., ПрАТ «Чексіл автосервіс» - 1,7 млн.грн., ПрАТ «Ринковий комплекс «Нива» - 1,3 млн.грн., ПАТ «Сан ІнБев Україна» - 1,1 млн.грн.

Податку на землю найбільше сплатили: ТОВ «Севен Стайл» - 1 млн.грн., ПАТ «ЧеЗаРа» - 560 тис.грн., ТОВ «Гами» - 410 тис.грн. Пільги ж зі сплати земельного податку міська рада надає, як правило, своїм комунальним підприємствам і ОСББ.

Майже 6,9 млн.грн. отримано від продажу восьми земельних ділянок несільськогосподарського призначення, середня вартість склала 47 грн. за 1 кв.м., оскільки більшість ділянок становили землі некомерційного використання.

За 2012 рік 978 громадян використали своє право на безоплатну передачу їм земельних ділянок, із них 851 – для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд; 101 – для ведення садівництва; 5 – для ведення особистого селянського господарства і 21 – для будівництва індивідуальних гаражів.

Ю. Титаренко окрему увагу звернув на роботу комісії з розгляду питань, пов’язаних із погодженням документації з землеустрою. За 2012 рік комісією розглянуто та надано висновки по 222 проектах землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Проте останні зміни в вітчизняному законодавстві значно ускладнили процедуру погодження проектів землеустрою.

Міською комісією з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам було складено акти, які наприкінці минулого року затверджені виконкомом міськради. Фактично, комісія встановила, що міській раді нанесли збитки ПАТ «Укрнафта» на суму 22,5 тис.грн. і ТОВ «Форест-2000» на суму 339,3 тис.грн. Матеріали були передані до прокуратури, наразі позовні заяви про стягнення збитків розглядаються в господарському суді Чернігівської області.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини