Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:53:59

"Коментарі": Хоменко вперше двічі перший

20.03.2013   12:36Агенцiя

Третій рік поспіль "Коментарі" складають для своїх читачів рейтинг керівників регіонів України

Лідерами 2012 за сумарними результатами по двадцяти критеріям стали керівники Волинської, Чернівецької та Тернопільської областей - Борис Клімчук, Михайло Папієв та Валентин Хоптян. А найгірші показники виявилися у губернаторів Луганської, Черкаської та донецької областей - Володимира Пристюка, Сергія Тулуба і Андрія Шишацького.

Місця регіонів за кожним з критеріїв, підраховані "Коментарями" на основі офіційної інформації Гостата України та його територіальних підрозділів. Уточнена методика складання рейтингу описана в № 23 (313) від 8 червня 2012 року.

Голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко, який не піднімався до 2012-го вище трійки відстаючих, минулий рік закінчив на 21-му рекордному для себе місці (-24,5 бали).

Рецепт локального успіху полягає в двох показниках - найбільше падіння споживчих цін при найкращій динаміці зарплат.

За підсумками 2012 року на Чернігівщині була зафіксована дефляція в розмірі 1,1% (при інфляції в середньому по Україні 0,6%). Зокрема, найбільше подешевшали рис (на 27,1%), овочі (на 22,4%), цукор (на 22%) і яйця (на 19,4%). На 10,9-11,2% знизилися ціни на масло і продукти переробки зернових.

Тим часом реальні зарплати в області зросли за рік на 18,4% при середньоукраїнському показнику 14,4%.

На цьому короткий огляд досягнень закінчується. Найвища серед усіх регіонів смертність, найнижча народжуваність, передостаннє місце за динамікою кадрів, четверте знизу - по освоєним капітальним інвестиціям, попадання в п'ятірку регіонів з найвищим рівнем вимушеної неповної зайнятості.

До цього "букету" можна додати невисоку динаміку роздрібної торгівлі та сфери послуг, непереконливі фінансові результати підприємств, невисокий рівень фінансування субсидій за ЖКП.

http://comments.ua/money/392857-reyting-gubernatorov-2012.html
 

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.