Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:02:20

Про транспортне забезпечення населення м. Чернігова у 2013 році

19.03.2013   14:26

Про основні напрямки діяльності управління транспорту та зв'язку міської ради щодо забезпечення населення міста транспортними послугами з належним рівнем обслуговування у 2013 році інформував на засіданні виконкому 18 березня начальник управління Володимир Воронін.

Він підкреслив, що під час розгляду цього питання були враховані основні вимоги пасажирів, зокрема: безпересадочне сполучення, вартість проїзду і якість транспортних послуг.

У м. Чернігові, зазначив В. Воронін, існує міська маршрутна мережа загального користування, що складається з 10 тролейбусних маршрутів загальною довжиною 104,6 км і 44 автобусних протяжністю364 км. Вздовж міських маршрутів визначено 457 зупинок, серед яких 171 – тролейбусні і 286 – автобусні. 101 зупинка обладнана павільйонами й навісами для очікування пасажирів, 121 має зупиночні комплекси з торговими кіосками.

Формування мережі проводилося з урахуванням безпересадочного сполучення промислових і спальних районів, місць масового скупчення пасажирів, а це - торгові центри, ринки, місця відпочинку, залізничний вокзал, навчальні та лікувальні заклади. Проте, сьогодні назріло питання про оптимізацію маршрутної мережі, зауважив В. Воронін, особливо в частині заміни рухомого складу на маршрутах. 

У поточному році перевезення пасажирів здійснюють відповідно до укладених договорів 14 перевізників: КП "ЧТУ", 8 автомобільних перевізників – юридичні особи, 6 автомобільних перевізників – фізичні особи. Щоденно для забезпечення транспортних перевезень передбачено надання 67 тролейбусів, 150 автобусів середньої та великої місткості марок Кароса, ПАЗ, Еталон, Ай-Вен, працюючих у звичайному режимі, та 229 автобусів малої місткості марок Дельфін, Рута, працюючих у режимі маршрутного таксі. За винятком автобусів великої місткості, вік рухомого складу не перевищує 7 років.

Основним соціальним пасажирським перевізником протягом багатьох років є комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління». У Чернігові, уточнив В. Воронін, сьогодні проживає 72600 осіб 26-ти пільгових категорій. Найбільша кількість автобусів надається підприємством ВАТ «Чернігівавтосервіс», а це 170 одиниць рухомого складу, з яких 65 працюють у звичайному режимі та 105 автобусів малої місткості – у режимі маршрутного таксі. Рух пасажирського транспорту у місті починається в 5.20 і закінчується у 24.00.

Особливу увагу члени виконкому приділили організації перевезень мешканців міста до дачних масивів на весняно-літній період поточного року та у святкові й поминальні дні до міських кладовищ. У зв’язку з відкриттям сезону садово-городніх робіт значно підвищується навантаження на міський транспорт, адже населення м. Чернігова має понад 26 тис. садово-городніх ділянок.

Зважаючи на це, виконком міської ради доручив управлінню транспорту та зв’язку з 23 квітня до 19 вересня організувати виконання графіка пільгових перевезень жителів міста до садово-городніх масивів у весняно-літній період. З цією метою для дачних перевезень цього року задіяні 10 маршрутів, на яких працюватимуть 39 автобусів, в тому числі 12 великої і середньої місткості, що безкоштовно перевозитимуть громадян пільгових категорій щовівторка та щочетверга. Для зручності жителів міста буде відкоректований графік руху тролейбусів, що працюють у напрямку до залізничного вокзалу з урахуванням прибуття приміських поїздів.

 На сьогодні ДП «Пассервіс», основний дачний перевізник, отримав 550 тис. грн. субвенції із запланованих на рік – 2190 тис. грн. З 23 квітня у повному обсязі розпочнеться сезон дачних перевезень до 19 вересня, зауважив В. Воронін.

З огляду на зміни пасажиропотоків у різні періоди року, кількість транспорту і часи його роботи постійно регулюються. Так, міський голова Олександр Соколов акцентував увагу на перевезеннях жителів міста у святкові та поминальні дні 9, 12-13 травня, особливо до кладовища Яцево.

Міський голова доручив управлінню транспорту та зв’язку спільно з іншими структурними підрозділами міської ради та правоохоронними органами врахувати недоліки минулого року та вжити дієвих заходів для попередження скупчення автотранспорту на прилеглій до цвинтаря території.

 З метою покращення транспортних послуг жителям м. Чернігова заплановано також провести обстеження доріг, якими здійснюється рух пасажирського транспорту загального користування та усунути виявлені недоліки. У першу чергу рішенням виконкому передбачається виконання низки завдань для управління ЖКГ, зокрема: проведення ремонтно-будівельних робіт проїзної частини ряду вулиць, установки або оновлення дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки, безперебійна робота світлофорів.

Виконавчий комітет міської ради рекомендував перевізникам, автобуси яких працюють на міських маршрутах загального користування, здійснювати перевезення учнів загальноосвітніх навчальних закладів за 50 % від вартості проїзду при наявності учнівського квитка, а перевезення пасажирів пільгових категорій здійснювати згідно з чинним законодавством України.

Олександр Соколов звернув увагу всіх відповідних служб на необхідність підвищення рівня культури у сфері надання послуг транспортних перевезень населення міста.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини