Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:15:40

Ігор Рибаков вшанував пам’ять жертв Корюківської трагедії

02.03.2013   15:55Агенцiя

1 березня у Корюківці пройшли заходи з вшанування пам'яті жертв Корюківської трагедії під час Великої Вітчизняної війни. Участь у заходах взяв народний депутат України Ігор Рибаков.

Він поклав квіти до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки німецько-фашистським загарбникам, оглянув тематичну виставку у музеї, побував на місці, де буде збудована перша черга Музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами. У день вшанування пам’яті було проведено також перепоховання останків мирного населення Корюківки, яке безневинно пало він рук фашистів у березні 1943 року. 20 тисяч гривень на перепоховання виділив Ігор Рибаков. «Я вважаю це своїм обов’язком, — каже народний депутат. — Мирні жителі, жорстоко вбиті фашистами у березні 1943 року, повинні бути поховані по-християнські і відспівані».

Спілкуючись зі свідками трагедії і жителями Корюківки, Ігор Рибаков  наголосив:

«Нас всіх поріднила  сьогодні велика скорбота.  Пройшло сімдесят років з часу страшної трагедії. Але й досі у наших серцях болем віддаються постріли, тріск полум’я і крики семи тисяч жертв. Більш масового та жорстокого знищення мирного населення не знала історія Великої Вітчизняної війни.

Ми, християни, віримо, що душі невинно убієнних сьогодні в раю, а душі вбивць — горять пекельним вогнем. Якщо, звісно, у  цих людей взагалі є душі. Вони здійснили гріх, який не підлягає прощенню і спокути і понесли за це вище покарання перед Богом.

Серед нас незримо присутні і душі тисяч ненароджених жителів  Корюківки. Есесівці і шуцмани варварські вбили тих, хто міг стати їхніми матерями і батьками — розірвали  ланцюг народжень. Вони нещадно стріляли і по майбутнім поколінням українців.

Сьогодні ми поминаємо загиблих вінками, молитвою та скорботними словами, згадуємо події тих трагічних днів. Але я впевнений, що, не забуваючи минулого, ми повинні думати про день завтрашній. Душі наших загиблих земляків утішаться, побачивши зверху, що ворогу не вдалося вбити наше майбутнє. Саме це наша мета — щасливе майбутнє, і нам з вами йти до неї разом».

Ігор Рибаков зазначив, що Україна переживає сьогодні непрості часи. І хоча уже чимало зроблено, попереду ще немало завдань. Народний депутат впевнений , що вирішити їх можна тільки спільними зусиллями. «Це наш святий обов’язок перед загиблими від фашистських куль, — каже народний депутат. — Вмираючи, вони заповідали нам гідне і щасливе життя. Впевнений, що з Божою допомогою ми з Вами виконаємо цей заповіт!»    

Ігор Рибаков  активно включився в роботу по якнайшвидшому виділенню коштів із державного бюджету на будівництво Меморіалу. За його сприяння надійшли вже перші 10 мільйонів гривень.  

Народний депутат  зустрівся і зі свідками тієї страшної трагедії. Всі очевидці отримали продуктові пакети. Ірині Степанівні Ткачовій у березні 1943 року було 13 років, а її сестрі Діні — 15. Вони й до сьогодні все пам’ятають у подробицях. Присутні на зустрічі подякували Ігорю Рибакову за увагу і підтримку.

Діна  Корнієвська, свідок Корюківської трагедії:

— Ми так давно чекали, що про трагедію у нашому місті дізнаються усі. Нарешті так сталося. Дякую Ігорю Олександровичу за те, що він переймається питанням фінансування будівництва Меморіального комплексу і за те, що він турбується про кожного із нас, хто живе сьогодні. Такої уваги  ми не отримали більше не від кого.

Ірина Ткачова, свідок Корюківської трагедії:

— Для нас дуже важливо те, що відбувається сьогодні. Ми довго чекали на будівництво Меморіалу і нарешті дочекалися. Ігор Олександрович Рибаков дав кошти на перепоховання жертв трагедії. Це вчинок справжнього християнина. Ми впевнені, що і надалі він не залишить нас. Спасибі.

PR

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини