Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:04:50

Про підсумки роботи обласного відділення Фонду за 2012 рік

21.02.2013   08:24Агенцiя

Підсумки роботи обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за 2012 рік, обговорено на нараді за участю директорів міжрайонних та міської виконавчих дирекцій відділення, яка 20 лютого відбулася у м. Чернігові.

На нараді розглядалися, зокрема, питання про підсумки виконання бюджету обласного відділення Фонду за 2012 рік, результати контрольно – ревізійної роботи та шляхи вирішення проблемних питань, роботи по наданню соціальних послуг (санаторно – курортне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей), практику застосування адміністративних стягнень, динаміку показників по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, а також середньоденних розмірів допомог за минулий рік.

Відзначалося, що станом на 1 січня 2013 року, в відділенні на обліку перебувало 26 582 страхувальники, що на 469 більше, ніж на початок минулого року, в тому числі 983 особи уклали договори про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Доходна частина бюджету відділення за даними зведеного фінансового звіту за 2012 рік, без урахування від’ємного результату виконання бюджету за минулий рік (2 768 тис. грн.) становить 7 934 тис. грн. Витратна частина бюджету склала 159 903 тис. грн. Загальна сума нарахованих страхувальниками допомог за 2012 рік, з урахуванням пільг постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, становить 112 016 тис. грн., що майже на 18% більше за минулорічний показник, у тому числі, по тимчасовій втраті працездатності – 78 994 тис. грн., по вагітності та пологах – 32 105 тис. грн., на поховання – 917 тис. грн.

Страхувальниками надано 25 414 заяв-розрахунків на фінансування матеріального забезпечення на суму 112 182 тис. грн. Профінансовано 105 298 тис. грн., що пов’язано із затримкою перерахувань Державною казначейською службою України. Решту коштів (6 884 тис. грн.) страхувальники отримали в січні 2013 року. З метою недопущення безпідставних витрат коштів Фонду продовжується робота в частині щоденного контролю і моніторингу всіх заяв-розрахунків. За їх результатами відмовлено у фінансуванні витрат по коштах Фонду на суму 232 тис. грн.

Проведено 3 214 перевірок страхувальників, у тому числі 330 – позапланових щодо обґрунтованості подання заяв-розрахунків. За результатами 833 перевірок встановлені порушення, нараховано фінансових (штрафних) санкцій на загальну суму 1 528 тис. грн.

Проводилась відповідна робота по упередженню неправомірного віднесення витрат за рахунок коштів Фонду по невиробничому травматизму: у 4 127 нещасних випадках розслідування проведено за участю представників робочих органів та по 2 553 – на підставі наданих страхувальниками документів. В результаті проведених заходів зменшено витрати безпідставно віднесені на рахунок коштів Фонду по 333 страхових випадках на загальну суму 242 тис. грн.

Проведено 82 планові та 207 оперативних перевірок закладів охорони здоров’я, перевірено 22 958 листків непрацездатності. Виявлено необґрунтовано виданих (продовжених) або заповнених з порушеннями 2 068 листків непрацездатності (9,0% до перевірених). Пред’явлено претензії щодо відшкодування бюджету Фонду матеріальної шкоди по 194 випадках на загальну суму 43 тис. грн., відшкодовано 20 тис. грн.

Нарада пройшла під головуванням директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду Савича П.І., який підвів її підсумки та окреслив шляхи вирішення проблемних питань і покращення діяльності обласного відділення Фонду.


Пресс–служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини