Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:39:45

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав. ФОТО

16.02.2013   10:14

У Чернігові пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

У сквері поблизу пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг-реквієм, у якому взяли участь понад п'ятсот ветеранів бойових дій на території інших країн, воїнів-миротворців, членів їхніх родин, а також представників органів влади.

У церемонії покладання квітів до пам'ятника загиблим в Афганістані взяли участь заступник голови ОДА, керівник міської організації УСВА  Микола Стрілець, заступник голови Чернігівської обласної ради Іван Коробка, Чернігівський міський голова, член правління УСВА Олександр Соколов.

У своєму виступі, зокрема, міський голова підкреслив, що до цього часу війна звучить відлунням у житті тих, хто виконував свій військовий обов'язок в Афганістані. "Сьогодні по-різному оцінюють ті події, але для нас важливо одне: ми були і залишатимемося солдатами й офіцерами, які чесно виконали свій обов'язок перед Вітчизною", - сказав він.

Звертаючись до присутніх, заступник голови – керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації, голова Чернігівської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Стрілець наголосив, що завдяки активній позиції ветеранських організацій воїнів-афганців налагоджено дієву співпрацю з органами обласної виконавчої влади з таких важливих питань, як увіковічення пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів, соціальний захист учасників бойових дій, інвалідів, сімей загиблих та військово-патріотичне виховання молоді, посилення її духовних та моральних цінностей.

Звертаючись до учасників мітингу, Іван Коробка висловив слова щирої поваги всім співвітчизникам та землякам – учасникам військового конфлікту в Афганістані, їхнім матерям і близьким, які втратили своїх родичів на афганській землі.
- Афганістан не єдиний у нашій військовій історії. Географія країн, де наші земляки виконували свій мужній інтернаціональний обов'язок досить широка. Це В'єтнам і Корея, Куба і Єгипет, Угорщина і Чехословаччина, Сьєра Леоне і Ефіопія, Ірак та ще багато інших країн, - наголосив керівник.

До учасників заходу також звернулися голова комітету сімей загиблих в Афганістані військовослужбовців при обласному відділенні Української спілки ветеранів Афганістану Лариса Кожар, син учасника бойових дій на території Республіки Афганістан, ліцеїст 2 курсу Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Євген Хотінь.

Учасники мітингу-реквієму хвилиною мовчання вшанували пам'ять своїх побратимів, було поіменно названо всіх уродженців Чернігова, які загинули в Афганістані. Воїни Чернігівського гарнізону дали військовий салют.

Всього на Чернігівщині проживають понад 3 тисячі воїнів-"афганців". З афганської війни не повернулися додому (загинули або зникли безвісти)  115 уродженців області.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.