Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:01:28

Регіональні аналітичні центри "на пульсі" системи адміністративних послуг в Україні

11.02.2013   17:24Агенцiя

11 лютого в Експертному клубі "Чиста політика", що за адресою м. Чернігів, вул. Полуботка, 6-а, відбулася прес-конференція "Регіональні аналітичні центри "на пульсі" системи адміністративних послуг". Організатором прес-конференції є Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень

Президент Поліського фонду Геннадій Максак презентував новий проект "Асоціація регіональних аналітичних центрів: інструмент для підвищення ефективності управління в регіонах України".

За його словами, метою проекту є підвищення аналітичної та організаційної спроможності регіональних аналітичних центрів в Україні шляхом залучення їх представників до моніторингу та аналізу якості надання адміністративних послуг населенню України місцевими органами влади.

Пан Геннадій Максак зазначив, що даний проект є наразі актуальним, оскільки його мета та зміст безпосередньо пов'язані із введенням в дію нового Закону України "Про адміністративні послуги" восени 2012 року. До кінця 2012 року у всіх регіонах України було створено центри надання адміністративних послуг. Ідея проекту полягає у проведенні моніторингу їх діяльності саме на початковій стадії функціонування. Це дозволить оцінити, наскільки ефективною є нова система надання адміністративних послуг населенню України. Зважаючи на аналітичний характер проекту, на етапі його планування було вирішено залучити саме аналітичні центри, таким чином популяризуючи їх діяльність та підвищуючи їх аналітичну спроможність. 

Проект передбачає підвищення обізнаності представників аналітичних центрів України у питаннях моніторингу та аналізу адміністративних послуг, проведення оцінки та покращення якості адміністративних послуг у регіонах, для чого буде створено Асоціацію Аналітичних Центрів України. 

Керівник проекту Максим Корявець детальніше зупинився на основних етапах проекту. Він зазначив, що структура проекту містить у собі 5 основних частин.

Навчальна частина (лютий - серпень 2013 року). В рамках даної частини буде відібрано 15 представників аналітичних центрів України - по 1 представнику з кожної області. Відбір буде проведено на основі аплікаційних заявок. Відібрані заявники візьмуть участь у двох триденних тренінгах, присвяченим тематиці проекту. У якості тренерів будуть залучені спеціалісти у сфері систем адміністративних послуг з Міжнародної Асоціації Інституцій Регіонального Розвитку (м. Ужгород, Україна) та ПАСОС (м. Прага, Чехія). Перший тренінг відбудеться у м. Ужгород та присвячуватиметься  висвітленню особливостей європейських систем адміністративних послуг та українського досвіду у цій сфері. Другий тренінг буде проведено у м. Чернігові. Його метою буде навчання учасників основним інструментам моніторингу та аналізу якості адміністративних послуг з урахуванням особливостей українських реалій.

Під час організаційної частини (вересень 2013 року) у Чернігові буде проведено установче засідання по створенню Асоціації регіональних аналітичних центрів.
Моніторингово-аналітична частина проекту (жовтень 2013 року - червень 2014 року) передбачає проведення дослідження процесу функціонування системи адміністративних послуг у кожному з цільових регіонів та розробку рекомендацій щодо покращення якості адміністративних послуг.

Практична частина (липень - листопад 2014 року). Під час даного етапу проекту у кожному з цільових регіонів представники аналітичних центрів проведуть лобістські кампанії по впровадженню напрацьованих рекомендацій та проведуть оцінку їх ефективності.

В рамках заключної частини (грудень 2014 року - січень 2015 року) проекту заплановано публікацію та поширення аналітичного звіту за результатами моніторингу системи адміністративних послуг у 15 цільових регіонах України. 

Метою проекту "Асоціація регіональних аналітичних центрів: інструмент для підвищення ефективності управління в регіонах України", що здійснюється Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень за підтримки Європейського Союзу, є підвищення аналітичної та організаційної спроможності регіональних аналітичних центрів в Україні шляхом їх залучення до моніторингу та аналізу якості надання адміністративних послуг населенню України.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини