Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:24:49

Виконання Указу Президента "Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії" - на контролі у влади

19.01.2013   10:04Агенцiя

Про стан виконання завдань, визначених Указом Президента України від 22 вересня 2011 року № 925 «Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії», йшлося на нараді 18 січня у м. Києві під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександра Аліпова.

У нараді взяли участь виконуючий обов’язки заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика та голова Корюківської районної державної адміністрації Олександр Довгаль.

Юрій Музика поінформував першого заступника Міністра про роботу Чернігівської облдержадміністрації з виконання Указу Глави держави. Так, 14 грудня 2011 року у м. Корюківці проведено Міжнародну наукову конференцію «Актуальні проблеми партизансько-підпільного руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни». Протягом 2012 року видано та презентовано громадськості ряд науково-історичних видань.

У березні 2012 року рішенням сесії обласної ради створено комунальний заклад «Музейно-меморіальний комплекс пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами», який безпосередньо займатиметься питаннями проектування та спорудження Меморіалу. Зроблено перші кроки по виготовленню проектно-кошторисної документації І-ї черги Меморіалу, визначено територію площею 7 га для його будівництва. Саме тут планується перепоховати жертв трагедії, останки яких (більше 200-т) виявлені під час дослідження поховань періоду 1943 року (здійснювались у жовтні 2012 року товариством «Спеціалізована установа „Військові меморіали”», м. Кривий Ріг).

Розпочато ремонт Корюківського історичного музею та районного будинку культури. Передбачено також проведення у 2013 році поточного ремонту автодоріг місцевого значення у Корюківському районі та безпосередньо у м. Корюківка.

Під час наради розглянуто також проблемні питання, пов’язані із забезпеченням здійснення робіт з перепохованням останків жертв Корюківської трагедії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини