Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:24:37

Пенітенціарна служба-2012. Підсумки

18.01.2013   08:37Агенцiя

Стабільно і спокійно відпрацювала 2012 рік пенітенціарна служба області. Серед здобутків минулого року називають поліпшення умов тримання засуджених, яких у нас в області 2194, умов для персоналу, а також оформлення паспортів тим, хто відбуває покарання в закладах області. Майже 300 засуджених отримали документ. Про підсумки року пенітенціарії говорили на своїй розширеній оперативній нараді.

Пенітенціарна служба-2012. Підсумки

Пенітенціарна служба-2012. Підсумки

2012-й рік для органів та установ кримінально-виконавчої служби був знаковим, каже начальник управління державної пенітенціарної служби України в області Олександр Доробалюк. Чимало зусиль віддали покращенню умов тримання засуджених, а також персоналу, що працює в установах області. Суттєвим здобутком начальник управління називає і покращення роботи з оформлення паспортів засудженим. Чимало тих, хто відбуває покарання у в’язниці, не має документу. Після виходу з в’язниці засудженим дуже важко відновити втрачені паспорти, а тим більше, якщо вже маєш таких статус. До того ж, на все це треба ще й гроші. А в колоніях області безкоштовно і без зайвого клопоту роблять нові. Завдяки злагодженим силам пенітенціаріїв області та небайдужим громадським організаціям у 2012-му році 275 засуджених отримали паспорти.

Пенітенціарії області спільно з кримінальною міліцією у справах неповнолітніх активно займаються вихованням проблемних підлітків. Вже традиційними стали екскурсії неповнолітніх до закладів, де відбувають покарання засуджені. За новими нормами Кримінального процесуального кодексу, підлітків, які мають проблеми із законом, не саджають за грати, а дають час одуматися і вибрати правильну життєву дорогу.

Чимало уваги приділяють і найменшим мешканцям Чернігівської жіночої виправної колонії №44. У Будинку матері перебувають 19 діток, яким до трьох років. Керівники колонії постійно працюють над покращенням умов проживання засуджених мам та їх діток.

Свою роботу працівники пенітенціарної служби області підсумовували на розширеній оперативній нараді. Говорили не лише про здобутки, а й про плани на 2013-й рік. Його вважають нелегким і насиченим, адже концепцію реформування служби, яку торік узгодив Президент, доведеться втілювати в життя.

http://chodtrk.com.ua/?p=7622

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.