Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:08:36

У Чернігові найбільшу кількість санкційних сайтів блокує Київстар

25.05.2019   14:57Агенцiя

Популярні російські платформи “ВКонтакте”, “Одноклассники” та інші блокують усі протестовані місцеві провайдери.

Про це свідчать результати тестувань інтернет-блокувань та аналізу даних, проведених у березні 2019 року Лабораторією цифрової безпеки у місті Чернігові за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення OONI.

Загалом тестувалися три основні інтернет-провайдери міста , які блокують 247, 145 і 68 санкційних сайтів відповідно. Найбільшу кількість ресурсів блокує інтернет-провайдер «Київстар».

Популярні російські платформи «Однокассники», «ВКонтакте», Mail.ru, «Кинопоиск», yandex.ru які входять в ТОП найвідвідуваніших сайтів серед українців, блокують усі протестовані інтернет-провайдери Чернігова.  У Чернігові найбільшу кількість санкційних сайтів блокує Київстар.

Загалом у березні 2019 року Лабораторія цифрової безпеки перевірила 264 сайтив 22 містах України (за винятком Києва), 162 сайти в ОРДЛО, а також  90 сайтів в анексованому Криму. Загалом тестувалися 70 провайдерів за допомогою OONI (OpenObservatoryofNetworkInterference) при підтримці OTF (OpenTechnologyFund).

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.