Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:13:20

За 2018 рік скиди стічних вод у поверхневі води області надходили із 32 точкових джерел

22.02.2019   08:11Агенцiя

Загальний об’єм минулорічного скиду склав 95,5 млн.м, який за галузями економіки розподілявся так: комунальне господарство (15 суб’єктів) — 18,92 млн. м, сільське господарство (7 суб’єктів) — 18,94 млн. м?, промисловість - (10 суб’єктів) — 57,64 млн. м?.

Скид забруднених стічних вод у поверхневі водні об’єкти здійснили 10 підприємств області. Основними забруднювачами залишаються підприємства комунального господарства.

Із загального об’єму стічних вод, які потребують очищення, лише 20% були очищені на очисних спорудах (4,0 млн м), решта 80% – скинуті у поверхневі водні об’єкти як недостатньо очищені (15,6 млн. м).

Найбільшим забруднювачем являється КП «Чернігівводоканал», яке збільшило скид недостатньо очищених стічних вод порівняно з минулим роком на 1,7 млн. м. Протягом 2018 року в річку Білоус цим підприємством скинуто близько 15 млн. м стічних вод з перевищенням доведених нормативів гранично допустимого скиду по вмісту фосфатів у 1,2 рази, хлоридів – 1,1 раз.

Через застарілість та зношеність каналізаційних мереж, перевантаженість або недовантаженість обладнання, відсутність регулярних капітальних ремонтів очисні споруди не в змозі очищувати стічні води до нормативів гранично-допустимих скидів.

Така неефективна робота очисних споруд негативно впливає на гідрохімічний стан річок Чернігівщини: Удай, Іченька, Снов, Остер, Білоус, Борзенка, Вздвиж і безпосередньо річки Десна.

Більшість очисних споруд вимагають модернізації та реконструкції, на що просимо звернути увагу водокористувачів з метою недопущення забруднення водних об’єктів регіону.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.