Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:29:52

ОВК № 206: Менше третини членів не мають попереднього досвіду роботи у виборчих комісіях вищого рівня

01.06.2016   11:03Агенцiя

27 травня ЦВК затвердила склад окружних виборчих комісій з проміжних виборів народних депутатів України. ОПОРА проаналізувала попередній досвід роботи членів ОВК № 206 у окружних та територіальних виборчих комісіях.

Слід зауважити, що лише 5 з 18 членів комісії не мають попереднього досвіду роботи у виборчих комісіях вищого рівня.

Серед найдосвідченіших – секретар ОВК № 206 Соломаха Сергій Васильович за квотою «Радикальної партії Олега Ляшка», який має 14-річний досвід роботи в окружних або територіальних виборчих комісіях, в тому числі на керівних посадах: у 2002 році – член ОВК № 206 від "Української Народної партії (РУХ (Український Народний Рух)" , у 2007 році – заступник голови ОВК № 211 від Фракції політичної партії «Наша Україна», у 2012 році – член ОВК № 205 від Української Народної Партії, у 2014 році – член ОВК на виборах народних депутатів України від «Радикальної партії Олега Ляшка», заступник голови комісії на виборах Президента України від Куйбіди Василя Степановича. У 2015 році став членом ТВК на місцевих виборах, однак вибув зі складу комісії 5 жовтня 2015 року. Окрім того, Сергій Васильович працював членом ОВК № 205 на проміжних виборах народного депутата України у 2015 році. 

Також чималий досвід роботи має голова ОВК № 206 – Артеменко Євгеній Валентинович за квотою БПП «Солідарність». У 2010 році Євген Артеменко був членом комісії на виборах Президента України від Януковича В.Ф.У 2012 році очолював ОВК № 206 на парламентських виборах за квотою Всеукраїнської політичної партії «БРАТСТВО».Також Євгеній Валентинович працював членом ОВК на виборах Президента України та народних депутатів України у 2014 році: спершу на окрузі № 209 від Тігіпка Сергія Леонідовича, згодом  в ОВК № 205 від Ліберальної партії України.У 2015 році був членом ОВК № 205 від «Опозиційного блоку»  на проміжних виборах народного депутата України до 3 липня, однак його повноваження припинено достроково.На місцевих виборах 2015 року працював заступником голови Чернігівської міської виборчої комісії від «Опозиційного блоку». Окрім того, Євгеній Валентинович був депутатом Деснянської районної у місті Чернігові ради 6 скликання від «Партії Регіонів».
 
Заступник голови ОВК № 206 –Примера Ірина Олександрівна за квотою політичної партії «Народний фронт», на місцевих виборах 2015 року очолювала Новозаводську районну у м. Чернігові виборчу комісію за квотою БПП «Солідарність».

Майже десятирічний досвід роботи у комісіях має член ОВК Мозгова Ольга Василівна, включена за квотою ВО «Батьківщина»:у 2007 році – член ОВК № 211 від фракції «Наша Україна», у 2010 році на виборах Президента України займала посаду секретаря ОВК №208 за квотою Тимошенко Юлії Володимирівни.  З 2012 по 2015 рік була членом комісій на виборах народних депутатів України та виборах Президента України від ВО «Батківщина» та Юлії Тимошенко відповідно. На проміжних виборах народного депутата України у 205 виборчому окрузі займала посаду заступника голови комісії від цієї ж політичної сили. 
Сидоренко Парасковія Григорівна – від політичної партії «Відродження», має чималий досвід роботи в комісіях: у 2012 році працювала секретарем окружної виборчої комісії № 206 від Політичної партії "Народно-трудовий союз України", у 2014 році на виборах Президента України була членом комісії у 213  виборчому окрузі від кандидата Михайла Добкіна, а на виборах народних депутатів України – членом ОВК № 206 від «Партії регіонів».

Миненок Ольга Валеріївна – за квотою політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», працювала членом ОВК № 205 від цієї ж політичної сили на виборах народних депутатів України у 2014 році. Також Ольга Валеріївна займала посаду секретаря ОВК № 205 на проміжних виборах народного депутата України у 2015 році.
Подоляко Михайло Миколайович від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» має досвід роботи членом комісії на виборах народних депутатів у 2014 році (округ № 206, Партія Зелених України) та на місцевих виборах 2015 року (Чернігівська обласна виборча комісія, БПП «Солідарність»).

Слісаренко Наталія Олександрівна – від політичної партії «Народний Фронт», на місцевих виборах 2015 року очолювала Чернігівську міську виборчу комісію за квотою БПП «Солідарність», а на виборах народних депутатів України у 2014 році була членом комісії від Ліберальної партії України з 5 вересня по 13 жовтня.

Артеменко Тетяна Михайлівна була членом Обласної виборчої комісії на місцевих виборах 2015 року в Житомирській області від політичної партії «Блок ДартаВейдера». На виборах 2016 року зайняла посаду члена комісії за квотою «Інтернет Партії України»;

Дем’яненко Юлія Олександрівна – член комісії за квотою «Партії регіонів» на виборах народних депутатів України у 2014 році та на місцевих виборах у 2010 році. У 2016 році включена до складу ОВК за поданням ПП «Опозиційний блок».

Івашко Олександр Григорович – включено до складу комісії за поданням «Радикальної партії Олега Ляшка». На місцевих виборах 2015 року працював членом ТВК від того ж суб’єкта подання.

Іллєнко Юлія Миколаївна – за квотою політичної партії Конгрес Українських Націоналістів, у 2015 році була членом Чернігівської МВК від «Народного Фронту».

Самосват Валерій Олексійович – від політичної партії «Зелена планета», працював на місцевих виборах 2015 року членом Чернігівської обласної виборчої комісії від «Радикальної партії Олега Ляшка».

Деякі члени ОВК № 206 не мають досвіду роботи у виборчих комісіях, однак були іншими суб’єктами виборчого процесу: Рябов Ігор Будимирович – від Політичної Партії "Опозиційний блок"працював довіреною особою кандидата Сергія Тігіпка на виборах Президента України у 2014 році; Торхов Володимир Олексійович – включений до складу комісії за квотою політичної партії «Нова політика» на виборах народних депутатів України 2014 року працював уповноваженою особою цієї партії у 206 одномандатному виборчому окрузі.

Наймолодший член ОВК № 206 Чернюк Віталій Миколайовичвід політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» – без досвіду роботи в комісії, однак балотувався до Чернігівської міської ради за виборчим списком цієї політичної сили у 2015 році.

Два члени комісії – Індюкова Оксана Петрівна (від Політичної партії "Сила людей») та Чеботар Наталія Михайлівна (від політичної партії «Єдина країна»), за даними ОПОРИ, не мають досвіду роботи в комісіях територіального або окружного рівня.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.