Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:43:41

На Чернігівщині надходження до бюджетів зростають, суми отриманих пільг для платників – збільшуються

27.12.2014   09:18Агенцiя

По Чернігівській області очікувані надходження і до загального фонду держбюджету, і до місцевого бюджету за поточний рік перевищать 1,6 млрд. грн. Дохідна частина Єдиного соціального фонду очікується понад 3 млрд. грн.

На бюджетні надходження суттєво впливають податкові пільги. Згідно до квартальної звітності за 9 місяців 2735 суб’єктів господарювання Чернігівщини отримали податкові пільги на суму 1 млрд. грн., з них до державного бюджету - 935 млн. грн. Половина цієї суми – 502 млн. грн. – отримали у  сільськогосподарській галузі. Враховуючи особливості розвитку нашого регіону, сільгоспвиробники активно користуються спеціальним режимом оподаткування.

Також 192,5 млн. грн. пільг отримала  переробна промисловість, 81,6 млн. грн. - оптова і роздрібна торгівля,  66,5 млн. грн. - транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність, 22 млн. грн. –  охорона здоров’я і надання соціальної допомоги. Більше 5 млн. грн. припадає на діяльність громадських організацій, 2,6 млн. грн. - на функціонування бібліотек,  архівів,  музеїв тощо.

Якщо проаналізувати отримані пільги в розрізі податків,  то їх переважна  більшість припадає на  ПДВ - 865 млн. грн. (86 %). Найбільші суми отримали такі підприємства Чернігівщини: ТОВ "Земля і воля" - 52 млн. грн., СТОВ "Дружба нова" - 31 млн. грн. та  ПП "Агропрогрес" - 22 млн. грн.
На другому місці –  пільги з податку на прибуток - 68 млн. грн. (7 %) . Найбільші суми в Управління ЖКГ - 9,7 млн. грн. 

На третьому місці – пільги по платі за землю - 54,9 млн. грн.(5%). Тут лідирує "Остерська квартирно-експлуатаційна частина району" - 11,8 млн. грн.

Найменшу кількість пільг отримано по акцизному податку - 14 млн. грн. (1,4%).

Разом з тим загальна кількість пільговиків порівняно до 2012 року зменшилась на 22 відсотки, а  сума отриманих податкових пільг цього року зросла порівняно до 2012 року на 13 відсотків, а до 2013 року – на 3,6 відсотка.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини