Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:31:06

ВИБОРИ 2014: Активність політиків на шпальтах чернігівської преси

02.05.2014   07:53Агенцiя

Провладна партія та її функціонери є фаворитами інформаційного поля Чернігівщини.

Мова про кандидатку пані Тимошенко та народного обранця Валерія Дубіля, інформація про яких домінувала в комунальній пресі над матеріалами інших гравців політичного поля регіону. Так, Громадянська мережа ОПОРА ознайомилася з пресою, яка вийшла у продаж на Чернігівщині наприкінці попереднього тижня. 

Багато народних обранців не залишили пересічного мешканця поза увагою у зв’язку з Пасхальними святами. Святкові привітання від Валерія Дубіля, народного депутата (ВО «Батьківщина») та за сумісництвом очільника штабу Юлії Тимошенко, серед інших кількісно домінували у районній пресі. У той же час інформаційна присутність народного депутата Олега Ляшка (позафракційний) була точковою і виходила за межі мажоритарного округу, за яким останнього було обрано під час парламентських виборів 2012 року.

У свою чергу, зріз поточного тижня показує, що інформація від імені народного депутата Ігоря Рибакова (позафракційний) сконцентрована виключно на територіях мажоритарного округу, який приніс йому перемогу на виборах-2012. Нагадаємо, що свою офіційну заяву щодо проведення президентських виборів та підтримки когось з кандидатів в Президенти, Ігор Рибаков обіцяв зробити після Пасхальних свят.

Не залишає інформаційне поле Чернігівщини народний депутат Михайло Чечетов (Партія регіонів). Майже ідентичні інтерв’ю, а подекуди святкові привітаннявід імені політика були опубліковані в комунальних виданнях Чернігівського, Городнянського, Щорського, Ріпкинського районів. Частина з них – території постійної інформаційної присутності пана Чечетова.

Примітно, що поряд із розміщенням інформації на носіях зовнішньої реклами в Чернігові, Соціалістична партія України працює і в пресі міста Прилук (виборчий округ № 212). Принагідно відмітити, що це місто – робоча зона народного депутата Миколи Рудьковського (позафракційний), який був обраний за Прилуцьким мажоритарним округом на парламентських виборах 2012 року. А більш ніж півроку тому, за повідомленням преси, останній очолив згадану партію.

Як то стало звичним, без «оди царю» в Чернігівській пресі не обійтися. Явно агітаційний матеріал із згадуванням кандидатки Тимошенко під назвою «Смачні подарунки до Великодня» був опублікований у газеті «Коропщина» без жодної помітки.

Цікаво, що питомо агітаційний матеріал на користь кандидата Тігіпко на цьому тижні був опублікований лише в Щорській районній газеті. Останній постав перед читачем у ролі конструктивного та мирного політика.

Прес-служба «Свободи» працювала цього тижня так само точково. Їх повідомлення з’явилося лише в газеті «Вісті Сосниччини».

Разом з тим, ряд районних комунальних видань, зокрема, Чернігівське, Щорське та Козелецькекомунальні видання, вийшли із запізненням. За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, причиною цьому були фінансові труднощі.


Ольга Різенко, прес-секретар виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини