Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 14:07:10

Офіцери безпеки в школах Чернігова: поліція охорони просить знайти в міському бюджеті майже 14 млн грн на їх роботу

21.03.2024   10:36Агенцiя

Чернігівська територіальна громада не має фінансової можливості витрачати кошти на оплату праці офіцерів безпеки у школах міста. Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако під час загальноміської наради 19 березня.

Він прокоментував звернення управління поліції охорони в Чернігівській області до міської ради, з пропозицією вирішити питання із забезпеченням офіцерів безпеки.

    – Те, що я і передбачав від самого початку. Пишуть (в листі – ред.), просимо передбачити кошти на оплату праці цих поліцейських в закладах освіти. Не може бути так, коли міністр анонсує програму, ставлять поліцейських, які місяць стоять, а потім просять з місцевої громади гроші. Якби зразу вони сказали, треба вам чи не треба, ми б сказали, що є прикордонні райони і громади, які більше цього потребують, а ми якось без цього жили, є охоронці в штаті і проживемо, очевидно, – прокоментував лист Олександр Ломако.
Робота офіцерів безпеки у школах коштуватиме бюджету Чернігівської міської тергромади більше 13 млн грн на рік. Відповідно до звернення поліції, на утримання поліцейського для одного навчального закладу загальної середньої освіти потрібно 36 тис. 380 грн на місяць.  У місті 31 школа, відповідно: 36 800,00 грн*31 ЗНЗ*12 місяців = 13 млн 690 тис грн на рік.

Враховуючи, що з міського бюджету вилучено військове ПДФО і надходження значно зменшилися, то при формуванні бюджету на 2024 рік основними статтями фінансування визначено підтримку ЗСУ та утримання міста, йшлося під час наради. Що стосується сфери освіти, то там є чимало інших пріоритетних питань для термінового вирішення, для яких згадані майже 14 млн грн з міського бюджету є більш важливими, ніж спрямувати ці кошти на оплату праці офіцерів безпеки, зазначає в.о. міського голови.

Зазначимо, що проєкт «Офіцер безпеки» реалізує Національна поліція України спільно з Міністерством освіти і науки.

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.