Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 22:48:52

Дитячий садочок у Новобілоуській громаді вже може працювати офлайн

08.01.2024   13:55Агенцiя

Змінити формат роботи дозволяє сучасне укриття, яким від сьогодні вже можна користуватися. Його наприкінці минулого тижня оглянув начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус під час робочої поїздки в Новобілоуську ТГ.


Споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття для дитсадка побудували за кошти місцевого бюджету – понад шість мільйонів гривень – із залученням місцевого підрядника. У закладі виховується 49 дітей, планують набирати ще одну групу. Це дозволяє потужність укриття, площа якого перевищує 130 квадратних метрів.

А от для приведення у відповідність укриття у місцевому ліцеї, окрім власних коштів (близько мільйона гривень), громада залучила донора – UNICEF. Це укриття також оглянув начальник ОВА.

    «Принагідно обговорив з очільником громади та керівниками закладів поточні потреби. Роботи ще чимало, особливо з покрівлею в обох випадках. Шукатимемо шляхи вирішення разом», – прокоментував В’ячеслав Чаус.

На жаль, згадані навчальні заклади зазнали значних пошкоджень внаслідок повномасштабного вторгнення. Та завдяки проактивності громади, зокрема у залученні грантів та підтримки благодійних фондів, малюки та школярі вже можуть повернутися до звичного освітнього процесу.

Якщо в ДНЗ місць для дошкільнят достатньо, то ситуація в ліцеї бажає бути кращою: тут кількість дітей, які навчаються у дві зміни, майже втричі перевищує наявну потужність. Втім, у громаді працюють над розвантаженням закладу. Наразі разом з ULEAD розробляється спільний проєкт реконструкції з прибудовою, що матиме власне укриття, до будівлі ліцею. Орієнтовна вартість проєкту, де буде врахована повна термомодернізація наявного закладу, перевищує два мільйони євро.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини