Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 16:55:20

Молдова тепло зустріла ніжинських розумників: у всіх трьох – призові місця

10.10.2023   12:07Агенцiя

Ніжинські діти неймовірно розумні й талановиті. Днями цей факт було доведено вкотре. Так, 30 вересня у Молдові, поблизу Кишинева, відбулася міжнародна олімпіада з ментальної арифметики. На захід зібралося понад 200 представників з 10 країн. Серед них – й Україна.

Участь в міжнародній олімпіаді взяли троє вихованців Ніжинського представництва. Це Елеонора Кедрова (8 років), Артур Кедров (7 років) – учні Ніжинської гімназії №3, Матвій Древуш (8 років) – учень гімназії №2. Всі троє посіли другі місця.

Щоб налаштувати діток на позитивний лад, батьки й тренери організували їм урочистий від’їзд, а потім, відповідно, й святкове повернення до рідного Ніжина. Залучили навіть казкового персонажа – величезного ведмедя.

Результатом на міжнародній олімпіаді ніжинці дуже задоволені. Зізнаються: на успіх сподівалися, адже перед цим довго і наполегливо працювали. Напередодні олімпіади посилено тренувалися. Щодня розв’язували приблизно по 100 арифметичних прикладів. Але діти є діти, тому під час заходу могло трапитися непередбачуване. Добре, що не трапилося, і вихованці не розгубилися.

Це була найшвидша олімпіада у світі, яка тривала лише … 8 хвилин. І навіть такого коротенького проміжку часу вистачило для того, щоб журі усвідомило: ніжинські діти – у списку найкращих!
До слова, це не перша олімпіада вихованців “Indigo Mental Club м. Ніжин» з ментальної арифметики. Кілька років тому вони їздили до Туреччині, де також показали високий результат та привезли два кубки.

Нині тренери і батьки видихнули з полегшенням. Журналіст Nizhyn Post поспілкувалася з тренером та методистом з ментальної арифметики Аллою Бондаренко і Тетяною Кириченко, яка супроводжувала вихованців у поїздці до Молдови.

Цікавимося у пані Алли, що таке – ментальна арифметика. Виявляється, це японська методика усного рахунку, яка розвиває одночасно дві півкулі мозку. Якщо в Україні рахують за допомогою цифр, то в Японії – за допомогою уяви. В Ніжинському центрі дітей цьому вчать. Як результат – вони вміють рахувати за секунди – від однозначних і до чотиризначних чисел. На олімпіадах на вирішення однієї дії дітям дають лічені секунди. Ви можете собі таке уявити?!

“За допомогою даної техніки ми вчимо дітей не тільки рахувати, а й концентрувати увагу та швидкість мислення. Тренуємо одночасно обидві півкулі мозку. Учителі в школах дивуються, як швидко рахують наші вихованці. Завдяки заняттям в Центрі діти стають впевненішими у собі. Вони розуміють, що вони класні, розумні, талановиті”, – зазначає пані Алла.

Олеся Чепела – власниця Центру в Ніжині понад 7 років, організовує курси з розвитку дітей і нараховує саме вже приблизно 300 випускників з ментальної арифметики. Олеся є партнером школи INDIGO MENTAL CLUB. Ментальній арифметиці діток вчать з 2017 року саме у нас. Є тут багато інших напрямків розвитку інтелекту дітей. Групи об’єднують дітей трьох вікових категорій від 5 до 14 років. Займаються в офлайн та онлайн форматах. Співпрацюють з коледжем з Канади, що сприяє вивченню англійської мови.

Основна мета тренерів центру – допомогти дітям і працюючим батькам. Адже не всі мами і татусі мають вдосталь часу, а тренери центру передають діткам потрібні знання і роблять це залюбки. Бо тут працюють справжні фахівці – журналіст у цьому переконалася особисто.

І безпосередньо – про саму поїздку.

“У Молдові нас зустріли з теплими обіймами. Висловили співчуття через повномасштабну війну. Організували хвилину мовчання за загиблими. Захід відбувався у замку Мімі, де зазвичай проходять політичні саміти. Це пам’ятка архітектури 19 століття. Першого червня поточного року тут проходив Другий саміт Європейської політичної спільноти, на нього прибули глави 49 держав. Участь в ньому брав також і Президент України Володимир Зеленський. Ми дуже пишаємося тим, що відвідали таке неймовірно гарне місце!” – зауважила супроводжуюча Тетяна Кириченко.

Разом з пані Тетяною вихованців у поїздці до Молдови супроводжували мама Елеонори та Артура Ольга Кедрова та бабуся Матвія Світлана Древуш (мама хлопчика наразі перебуває в ЗСУ).

“Я пишаюся Ніжинською командою тренерів, батьками і головне – дітьми і радію тому, що у такий складний час діти розвиваються і показують високі результати”, – підкреслила керівниця з Ніжина Марина Афон.

Автор: журналіст Nizhyn Post Вероніка Грицова
Фото надано Indigo Mental Club м. Ніжин

nizhynpost.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини