Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 07:15:32

У Академії Державної пенітенціарної служби відзначили 45-річчя

16.09.2023   18:37Агенцiя

Про досягнення та плани, завдання та перспективи розвитку представники установи розповіли на брифінгу.

15 вересня минуло 45 років, як у Чернігові була створена Академія Державної пенітенціарної служби. З цієї представники навчального закладу провели ряд заходів та поспілкувалися з журналістами.

В.о ректора Академії Петровська Юлія розповіла про історичний шлях закладу та сьогодення: рівні освіти, спеціальності, новітня матеріально-технічна база, потужний професорсько-викладацький склад.

«Освітньому процесу в Академії притаманна парадигма Long Life Learning, тобто навчання впродовж життя, що дає можливість постійного професійного удосконалення та підвищення кваліфікації персоналу ДКВС України на базі нашого закладу вищої освіти», - зазначила вона.

В своєму виступі керівниця окреслила основні плани щодо подальшого розвитку: міжнародна діяльність, модернізація освітнього процесу, створення безпечних та комфортних умов навчального процесу (в тому числі діджиталізаціята цифровізація в стінах ЗВО).

Про співпрацю з Академією говорив заступник Міністра юстиції України Банчук Олександр. «Академія має унікальні і щонайменше дуже хороші умови  для викладачів, слухачів, курсантів та студентів. Єдине, що залишається – це працювати, розвиватися та продовжувати вкладати свою частку в розвиток нашої держави», - підкреслив він. За його словами «персонал в’язничої системи – це люди, які виконують дуже важливу функцію, від якої неможливо відмовитись. Всі ми розуміємо, що там, де є держава, має бути і в’язнична система і тому має бути персонал, який в ній працює. І єдиний ресурс, звідки ми можемо брати наш персонал – це результат роботи Академії, тому без нашої співпраці не буде і нашої в’язничної системи».

Про Державну установу «Центр пробації» та його тісну співпрацю з Академією розповів журналістам директор Державної установи «Центр пробації» Янчук Олег. Він коротко окреслив діяльність порівняно молодої служби пробації, завданням якої є надавати альтернативу позбавленню волі та наблизити Україну до застосування міжнародних стандартів.

«Ми дуже вдячні колективу Академії за навчання наших фахівців сучасними інструментами, за участь у розробці національних інструментів у пробації. Ми раді мати партнерів, які приділяють велику увагу професійним компетентностям наших працівників, на вивчення та впровадження міжнародного досвіду, що є для нас дуже важливим», - зазначив Янчук.

Також було презентовано проєкт концепту пенітенціарної установи в рамках урядової Стратегії реформування концепту пенітенціарної системи до 2026 року.

Про концепцію подальшого розвитку Академії детально розповів проректор Академії з науково-освітньої роботи Пузирний Вячеслав. Подальший розвиток Академії містить багато комплексних програм, що тісно пов’язані між собою, зокрема було виділено та обговорено такі сфери розвитку: освіта, наука і міжнародна діяльність, підвищення кваліфікації.

Крім того, представники закладу наголосили, що безперечною перевагою навчання на юридичному факультеті Академії є державне забезпечення, яке включає в себе: триразове харчування, умови проживання в комфортабельному гуртожитку з сучасним ремонтом. Грошове забезпечення курсантів майже прирівнюється до забезпечення офіцерів Державної кримінально-виконавчої служби.

У навчальному закладі переймаються не лише якістю освіти, але й умовами для адаптації здобувачів вищої освіти, тобто керівництво Академії не лише забезпечує всі умови для цього, але й прислуховується до думки тих, хто навчається. При кожній кафедрі Академії діють наукові гуртки, тож з першого курсу курсанти мають можливість доєднатися до наукового простору закладу.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.