Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 21:21:14

Важливо - безбар'єрний доступ до освіти

31.07.2023   09:57Агенцiя

«Без бар’єрів» - ініціатива першої леді України Олени Зеленської. Безбар’єрність - це забезпечення рівних прав і можливостей. Це комплексний підхід до подолання бар’єрів: від поширення інклюзивних практик і впровадження доступності до піклування про психічне здоров’я, яке є основою добробуту кожної людини. Над втіленням проєкту працює Управління освіти і науки Чернігівської ОДА. Важливо, щоб кожна дитина мала вільний доступ до освіти та соціалізації, зазначає Юрій Музика.

 



 
       У співпраці з керівницею Чернігівського регіонального офісу БФ «Право на захист» Оленою Приходько КЗ «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» ЧОР отримав електропідйомник для дітей з особливими освітніми потребами. Директорка НРЦ Олена Житняк неодноразово наголошувала на необхідності отримання такого обладнання. Це допоможе забезпечити доступ до якісної освіти без обмежень.  

«Дякуємо за допомогу в придбанні підйомника в школу для дітей з особливими потребами. Цей підйомник забезпечить моєму сину, учню 8 класу, безперешкодне освітнє середовище, допоможе безпечно та незалежно від мене пересуватися між поверхами школи. Дякую вам за проявлену увагу в цей нелегкий для всіх нас час.  Для мене це важливо, бо мій син проживає в школі», - мати учня подякувала фонду за придбані сучасні та якісні меблі. Батьки наголосили на тому, що школа отримала не просто матеріальні цінності, а надію, що разом подолаємо будь-які труднощі.

Керівниця Чернігівського регіонального офісу БФ «Право на захист» Олена Приходько: «Під час візиту до Чернігівського НРЦ та спілкування з їхнім керівництвом, фахівці з моніторингу БФ «Право на захист» виявили потреби в облаштуванні спальних місць для учнів, які там проживають, та персоналу, який піклується про них, часткового устаткування ванної кімнати та кухні, а також монітори зауважили на додатковій необхідності встановлення приладу для маломобільних учнів, щоб забезпечити безперешкодне подолання сходів.
Сподіваємось, що дана допомога зробить життя учнів даного навчального закладу комфортнішим та кращим».

Батьки учнів Чернігівського НРЦ серед нагальних потреб, окрім електропідйомника, називали й нові ліжка, аби зробити перебування дітей у закладі більш комфортним. У рамках проєкту AWO international, до закладу було передано благодійну допомогу у вигляді меблів, бойлеру,  пральної та посудомийної машини, а також гусеничного підйомника для маломобільних осіб з інвалідністю.


 

 Управління освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини