Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:34:55

Для гурткової роботи у школі №35 облаштували ще один спеціалізований кабінет — LEGO-клас

27.04.2023   14:30Агенцiя

У школі №35 облаштовано LEGO-клас. Тут учні початкової школи, а також 5-6 класів, вчаться збирати роботів та керувати ними з планшетів, що розвиває, в першу чергу, навички програмування. На виконаня ремонтних робіт, придбання меблів та додаткового обладнання для цього кабінету спрямовані кошти з депутатських фондів Олександра Ломако та Артема Тарасенко.

Це вже другий спеціалізований кабінет у цій школі. Раніше тут обладнали клас робототехніки.


— Оскільки у закладі навчається 1800 дітей, то, зрозуміло, що одного такого кабінету недостатньо, — говорить директорка школи №35 Наталія Іваницька. — Тому що дітям дуже подобаються заняття із комп'ютерною технікою і складання роботів. У нас ще перед війною була підписана домовленість із Інститутом модернізації змісту освіти і ми отримали додаткове обладнання (планшети, базові набори) для того, щоб діти могли працювати із цими роботами, але нам потрібне було приміщення, щоб можна було займатися не групою, а цілим класом.
З наступного навчального року планують проводити цю роботу не тільки у форматі гуртка, а й включати в навчальний процес.
— Ці уроки для дітей не тільки для того, щоб вони навчилися програмувати, використовувати свої знання на практиці, а як одна із складових психологічного розвантаження. Тому що коли діти навчаються у грі, то вони отримують максимальний позитив і, ми вважаємо, що це допомагає дітям пристосуватися до сучасних реалій, — пояснила Наталія Іваницька.
Під час активних бойових дій вибуховою хвилею у цьому закладі було пошкоджено 1/3 вікон. Їх замінили завдяки допомозі партнерів, а укриття зроблено коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади. Школа №35 одна із найбільших у місті, охоплює 1800 дітей. Наразі 41 із 58 класів навчається офлайн.
Загальна кількість пошкоджених чернігівських шкіл — 25 із 34, 2 — зруйновані і не підлягають відновленню.  На сьогодні 28 шкіл працюють в очному форматі.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини