Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:02:57

У Чернігові відновлено роботу 37 із 52 дитячих садків. Наразі є 1200 вільних місць

26.04.2023   09:44Агенцiя

Пріоритетність відновлення роботи дошкільних закладів освіти. Про це під час загальноміської наради 25 квітня доповідав начальник управління освіти Василь Білогура. Сьогодні у Чернігові в офлайн режимі працює 37 із 52 ДНЗ.

Зазначимо, що станом на квітень 2022 у Чернігові внаслідок активних бойових дій 37 дитячих садків отримали пошкодження різного ступеня. Стаціонарну роботу ДНЗ починали з чотирьох закладів освіти, продовжуючи відновлення решти і відкриваючи за потребою. Адже за період бойових дій з міста виїхало дві третини населення.

— На сьогодні територія міста покрита (мікрорайони міста забезпечені працюючими ДНЗ — ред.), на скільки це можливо. Треба розуміти в яких умовах знаходиться вся країна, все місто і не можна за один день все відновити, — говорить Василь Білогура. — Крім усунення аварійних ситуацій та пошкоджень, потрібно було облаштовувати найпростіші укриття, як того вимагають заходи безпеки. Шляхом реалізації всіх цих питань на сьогодні відновили свою роботу 37 дитячих садків. Там створено близько восьми тисяч місць для дітей.

З восьми тисяч створених місць для дітей, вільними на сьогодні залишаються 1200, говорить начальник управління освіти Чернігівської міської ради і в його відомстві готові допомогти батьками — підібрати зручні для них та їх дітей садочки серед працюючих.

Разом з тим, продовжується і відновлення решти закладів освіти. Мова про 15 ДНЗ. Крім коштів міського бюджету, залучається і допомога міжнародних та благодійних організацій.

— На сьогодні дуже багато робиться, аби залучити позабюджетні кошти і зменшити навантаження на міський бюджет. Минулого тижня було підписано тристоронній договір, а це більше ніж пів року роботи, з японською організацією, яка взяла на себе фінансування з відновлення двух дитсадків. Виділена нею сума коштів — близько 600 тис. доларів. Дана організація проводила самостійно закупівлю, — повідомив Білогура.

В.о. міського голови зазначив, що поступово буде відновлено роботу всіх закладів дошкільної освіти.

— У нас рік тому 80% закладів освіти були пошкоджені і те що зараз у нас працює 37 дитсадків, куди ходить шість тисяч дітей, це вже велике досягення, тому що в інших містах України, навіть в тих, які не знали цих руйнувань, набагато гірша ситуація — у них діти сидять вдома. Те, що вам доводиться проїхати кілька зупинок чи дійти до цього дитсадка, це краще якщо б його взагалі не було.

І не можна менше чим за рік зробити всі роботи. У нас, на жаль, на це немає коштів. У нас ще є і житло, яке потрібно відновлювати, школи, комунікації. Якщо комусь потрібно зайвих десять хвилин пройти до садочка, то прохання з розумінням до цього поставитися. Ми все відновимо, але не так швидко, як всім хотілося, і нам, в тому числі, — зазначив Олександр Ломако.

Нагадаємо, що у трьох ДНЗ Чернігова з минулого тижня відновлено роботу груп раннього віку (діти віком двох-трьох років). З першого травня планується ще в п'яти садках це зробити. І з червня, поступово, в залежності від того, як будуть випускатися старші діти та можливостей, додатково відкриватимуть ще групи, повідомляв під час міської наради минулого тижня Василь Білогура.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини