Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 01:27:06

Підсумки обласної виставки-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини»

21.04.2023   10:40Агенцiя

У березні-квітні 2023 року Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організовано обласну виставку-конкурс дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини», який проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді, розвитку її творчих здібностей, поглиблення інтересу до розвитку науки і техніки, ракетно-космічного моделювання, дослідницької діяльності, популяризації наукових знань та технічних досягнень в освоєнні космосу.

Для участі у Виставці-конкурсі представлено 122 роботи здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернігівської області за трьома напрямками: «Образотворче мистецтво», «Технічний дизайн», «Технічні моделі».


Творчі роботи подані за темою «Космічні фантазії. Незвичайні мешканці планет» (напрямок «Образотворче мистецтво»), виконано у графічній та живописній техніці кольоровими, восковими олівцями, фломастерами, акварельними, акриловими фарбами, гуашшю тощо. Створюючи свої роботи, маленькі художники вдало поєднали свої компетентності з композиції, світлотіні, передачі плановості простору. Мистецькі роботи виконано з високою майстерністю.

Експонати, які представлені у напрямку «Технічні моделі», створені з високим рівнем деталізації та відповідністю до оригіналу. Роботи вражають своєю виконавською майстерністю, виразністю форм та свідчать про високий рівень технічного мислення, конструкторських здібностей дітей, які їх створили.

Дитячі роботи за напрямком «Технічний дизайн» оригінальні, естетично оформлені, демонструють зліт дитячої фантазії та творчі здібності, вміння використовувати різні матеріали та техніки.


Управління освіти і науки ОВА

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини