Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:38:41

До новітнього проєкту «Вихователь безпеки» долучилася ще одна територіальна громада Чернігівщини

10.03.2023   12:19Агенцiя

Вчора в Головному управлінні Нацполіції в Чернігівській області поліцейські, рятувальники, освітяни та представники місцевого самоврядування підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію з питань безпеки в освітньому середовищі.

На Чернігівщині до реалізації проєкту «Вихователь безпеки», ініційованого Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України, долучилась Бобровицька територіальна громада Ніжинського району.


– Це дуже важливий проєкт для дітей, які ми разом втілюємо на Чернігівщині. Проєкт «Вихователь безпеки» націлений на створення безпекового освітнього середовища, без будь-яких форм насильства і дискримінації. Захист та безпека дітей залишаються нашими пріоритетами. Саме тому всі ми – поліцейські, рятувальники, представники влади й освітяни – об’єднуємо свої зусилля, аби діти почувалися захищеними, – звернувся до присутніх керівник поліції області Володимир Нідзельський. – Керівник ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксана Огненко відзначила, що у територіальній громаді будуть задіяні три навчальні заклади до участі у проєкті.

Проєкт «Вихователь безпеки» передбачає створення у навчальних закладах посади спеціального фахівця – спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі, який здійснюватиме контроль за правопорядком і безпекою учасників освітнього процесу в тісній взаємодії із працівниками дотичних структур. Після відбору ця людина пройде спеціальне навчання і згодом буде співпрацювати з поліцейськими ювенальної превенції на місцях.
– «Вихователь безпеки» – це комунікатор у громаді між освітнім закладом та правоохоронцями для захисту учнів, батьків та вчителів. До його компетенції входить профілактика, виявлення та припинення правопорушень у навчальному закладі, протидія булінгу, індивідуальна профілактична роботи з учнями тощо. Цей спеціаліст буде виявляти проблематику в освітньому середовищі та допомагатиме розв’язувати її, – пояснила Оксана Огненко.
На успішність впровадження такого проєкту також сподівається і заступник начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОВА Людмила Чубич. Вона висловила впевненість, що незабаром безпековий проєкт пошириться і на інші громади.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини