Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:23:52

36 вчителів початкових класів з Чернігівщини успішно пройшли сертифікацію-2022

13.01.2023   13:57Агенцiя

Попри повномасштабну війну, сертифікація вчителів початкових класів 2022 року відбулася.

 Оцінювання професійних компетентностей учасників проходило, як і два попередні роки, в онлайн-режимі. Особливістю сертифікації стало використання цифрових технологій, зокрема інформаційно-аналітичної системи EvaluEd.

Участь в сертифікації взяли 1 983 педагоги із 1 462 закладів освіти. Успішно склали незалежне тестування і були допущені до участі в наступних етапах 1 335 учителів. Кожна область мала свою квоту учасників. Для Чернігівщини – 60 осіб. І не зважаючи на те, що з 24 лютого Чернігівщина перебувала в зоні активних бойових дій, кількість зареєстрованих в Чернігівській області — 59. З них успішно пройшли незалежне тестування 42 педагоги. Всі ж етапи сертифікації здолали 36 (61% з-поміж зареєстрованих) вчителів початкової школи із 17 територіальних громад області. Найбільша кількість сертифікованих учителів у Прилуцькій (6), Чернігівській (5) та Ріпкинській (3) громадах.

Відповідно до чинного законодавства сертифікат дійсний три роки й дає право вчителеві на надбавку до заробітної плати у розмірі 20 відсотків, а також право на позачергову атестацію педагога.

У 2023 році Міністерство освіти і науки України планує поширити сертифікацію на інші категорії педагогічних працівників, розпочавши пілотування процедур для вчителів базової середньої освіти – мовно-літературної й математичної освітніх галузей.

За повідомленням Управління освіти і
науки Чернігівської ОВА

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.