Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:15:34

ЮНІСЕФ та Олександр Педан провели квест зі школярами Чернігова

15.12.2022   11:15Агенцiя

ЮНІСЕФ та ГО UMind у межах ініціативи “Спільно до навчання” провели інтерактивні зустрічі для місцевих учнів під назвою “НеЛекції” та квест. Разом із Олександром Педаном, який став нелектором заходу, школярі дізналися більше про мінну безпеку, ментальне та фізичне здоров’я і важливість освіти зокрема.

Спершу НеЛекція від Олександра Педана, під час якої дозволено знімати stories в Instagram і не ставлять оцінок, а після ігровий квест для засвоєння інформації. Такі цікаві та, головне, корисні заходи за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) провели вже у тринадцяти містах України, серед яких і Чернігів. Їхня мета - у легкій, доступній та інтерактивній формі поговорити з учнями на важливі теми. Пояснити школярам, чому важливо продовжувати навчатися під час війни, що не потрібно залишатися зі своїми страхами і тривогами наодинці, як спорт допоможе їм боротися зі стресом та що таке мінна безпека..

“Кожна дитина, навіть у сьогоднішніх умовах, повинна мати доступ до якісної і безпечної освіти, — переконаний Мурат Шахін, голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. — Важливо обрати зручний для себе формат навчання — офлайн, онлайн чи змішаний. З цим меседжем команда проєкту  власне і їде до школярів і їхніх батьків. Ми хочемо донести, що, навчаючись, діти не лише отримають базові знання з географії, історії чи образотворчого мистецтва. Навчання дасть їм набагато більше — острівок безпеки, який був у них до повномасштабної війни, підтримку, спілкування з однолітками та фізичну активність”.

“Ми назвали наш захід фаново НеЛекції, тому що вони першочергово були організовані для дітей. Це освітній захід, але без жодного домашнього чи контрольного завдання. Ми акцентували увагу на таких важливих сьогодні темах, як  безпека під час повітряних тривог і мінна безпека, важливість навчання та зручні для цього формати, вакцинація, ментальне та фізичне здоров’я учнів. А зафіналили наші НеЛекції квестом, на якому школярі мали змогу засвоїти інформацію в ігровій формі”, — розповідає Олександр Педан.

Телеведучий ділиться, мета заходів — створити майданчики для комунікації між учнями, їхніми батьками та представниками освіти. Бо крім частини НеЛекцій для дітей, була проведена і дискусійна частина для дорослих.

“Як батько, я свідомий того, що сьогодні існує чимало сумнівів, хвилювань і запитань. Як школа буде освітлювати бомбосховище, якщо при повітряній тривозі вимкнуть світло? Що робити з домашніми завданнями в темряві? Як відбуватиметься і чи відбуватиметься навчання взимку? Всі ці запитання батьки мали змогу поставити безпосередньо представникам освіти на дискусійній частині заходу, яку ми провели після НеЛекцій”, — каже Олександр Педан.

Чернігів став одним із міст, куди завітав телеведучий в межах проєкту “Спільно до навчання”. Позаду були Полтава, Миргород, Олександрія, Кропивницький, Рівне, Луцьк, Львів, Хмельницький, Вінниця, Одеса, Чернігів та Кременчук. Загалом інтерактивні зустрічі відвідали вже більше 3000 осіб. З ціллю безпеки заходи не анонсують, але охочі відвідати їх можуть звертатися за детальнішою інформацією до місцевих департаментів освіти.

Проєкт реалізує ГО UMind у рамках СПІЛЬНО — програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни. Програма СПІЛЬНО об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини