Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:18:35

Блог-кафе «Нова реальність: як жити в умовах війни. Адаптація, екологічні способи проживання емоцій»

31.10.2022   11:21Агенцiя

Учасники заходу говорили про арттерапію та інші способи підтримки психічного здоров'я українців.

У п’ятницю 28 жовтня 2022 р. в рамках проєкту «Мир у цифровий час», що реалізується ГО «Центр гендерної освіти» спільно з ГО «Фундація прав людини» в НУ «Чернігівська політехніка», відбулось блог-кафе «НОВА РЕАЛЬНІСТЬ: ЯК ЖИТИ В УМОВАХ ВІЙНИ. АДАПТАЦІЯ, ЕКОЛОГІЧНІ СПОСОБИ ПРОЖИВАННЯ ЕМОЦІЙ», присвячене темі арттерапії як ефективному засобу підтримки і зміцнення психічного здоров’я нації в умовах війни в Україні.

Модерувала захід Ольга Тимченко, амбасадорка команди проєкту «Мир у цифровий час», кандидатка психологічних наук, доцент, керівниця Чернігівського осередку ВГО «Арт-терапевтична асоціація», авторка і ведуча арттерапевтичних програм «Сучасний артпростір. Чернігів 2020», «Арттерапія: мистецтво самопізнання».

Арт-терапевтка запропонувала учасникам вправу - чотири слова, які будуть визначати зміст вашого життя у листопаді. Згодом учасники обговорили власні плани, візію майбутнього, а ще - виконали вправу «чотири кімнати мого життя». Малювали великий прямокутник, ділили на чотири частини та уявляли, що кожен з них це кімната.

Міркували над змістом свого життя сьогодні, аналізували свій настрій, оберіг, ресурс, підтримку, світло, сумніви, очікування, прийняття рішень. Озвучили свої емоції тут і зараз, здійснили рефлексію щодо своєї життєвої ситуації. Учасники висловлювали думки, ділились емоціями та переживаннями, що сприяло самоусвідомленню та розумінню себе.

Тренерка майстерно використовувала арттерапевтичні методики, активізувала життєві ресурси учасників та спонукала до саморефлексії. Проведення заходів з відновлення особистості в умовах війни стало доброю традицією  НУ «Чернігівська політехніка» та ГО «Центр гендерної освіти».

Блог-кафе проводиться в рамках реалізації проекту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.