Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:54:01

У Чернігові провели мистецький вернісаж до Дня миру

23.09.2022   14:53Агенцiя

Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1982 року 21 вересня було встановлено Міжнародний день миру.

В умовах війни високу цінність миру український народ усвідомлює як ніколи, розуміючи, що мир –  це право жити  у власній державі.

Завдяки боротьбі Збройних Сил України молодіжна спільнота Чернігова мала можливість зібратися в Агенції регіонального розвитку на творчу виставку-вернісаж, яку з нагоди Міжнародного дня миру та Дня міста Чернігова організував НУ «Чернігівська політехніка» спільно з ГО «Центр гендерної освіти». Виставка живописних робіт майбутніх архітекторів та дизайнерів – здобувачів вищої освіти Національного університету «Чернігівська політехніка» - присвячена нашому рідному місту, стала символом незламності Чернігова і його протистояння російській агресії.

Виставка складалась із двох частин: перша з 11 картин із зображенням знакових місць нашого міста, їх написали студенти політехніки ще до початку масштабного вторгнення,  друга – плакати, які відображають рефлексії авторів після завершення бойових дій в Чернігові. Викладачка кафедри архітектури та дизайну Ганна Морозова підкреслила, що майже всі студенти, хто брав участь у виставці залишались у Чернігові під час військових дій – пекли хліб, допомагали в лікарні. Кожен робить, що може для нашої Перемоги».

В приємній атмосфері невимушеного спілкування молодь змогла насолодитися переглядом творів мистецтва, живою музикою, поезією, спілкуванням за кавою. Художньо-мистецька акція відбулась в рамках реалізації «Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час» завдяки співпраці з ГО «Фундація прав людини» (м. Київ), підтримці Інституту зовнішніх культурних зв’язків (IFA) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

«Цінність проєкту «Мир у цифровий час» – зазначила у вітальному слові до учасників акції проректорка з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку НУ «Чернігівська політехніка» Ольга Мельник – у тому, що він об’єднує не один заклад вищої освіти. Наші блог кафе дозволяють спілкуватися студентській молоді різних вузів не лише нашого міста, а й всієї України. Проведення художньо-мистецького заходу є свідченням того, що місто – живе!».

До присутніх звернулися координаторка проєкту в Чернігвській області Наталія Шакун, співорганізаторка заходу студентка-дизайнерка НУ «Чернігівська політехніка», співзасновниця cn.hub Анастасія Семенченко.

Захід розпочався виконанням гімну України на саксофоні, лунали патріотичні пісні, дивовижні вірші, цікаві історії про Чернігів від Ервіна Мідена. Сповнені натхнення і віри у майбутнє рідного міста та України, учасники/ці говорили про потребу просування молодіжних ініціатив, спрямованих на розвиток молодіжного лідерства та участь молоді у соціальному відновленні.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини