Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:46:51

Попри війну, для чернігівських дітлахів вдалося організувати літній відпочинок, наповнений різними активностями

27.08.2022   09:25Агенцiя

У Чернігові цього літа вдалося реалізувати важливий в умовах сьогодення проєкт «KOLO Clubs» у формі літніх активностей для дітей, направлених на громадянську освіту, демократію, права людей та виховання активних громадян.

Локації були організовані на базі 11 закладів освіти міста за підтримки неурядової фінської організації Finn Church Aid (FCA), громадських організацій GoGlobal та «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU».

Про його підсумки та плани на майбутнє говорили 26 серпня на зустрічі за участю заступниці міського голови Вікторії Пекур, організаторів проєкту та директорів шкіл міста.

Начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура у коментарі журналістам розповів, що протягом літа у школах Чернігова були організовані літні клуби для дітей різних вікових категорій, і не такі, як зазвичай. Він щиро подякував міжнародним організаціям, які допомогли реалізувати цей важливий проєкт для дітей.

— Це не були традиційні літні табори чи інші активності, до яких всі звикли. Це осередки, де говорили про надзвичайно важливе — об’єднання дітей, надання психологічної підтримки та реабілітації через умови, які пережили чернігівці під час активних бойових дій. Важливість даного проєкту якраз і полягає в тому, що потрібно було переключити дітей на інші думки, плани, повернути їх до іншого життя та до навчального закладу.

В результаті близько 6 тисяч дітей взяли участь у таких літніх активностях, в яких щодня були задіяні понад 500 освітян.

Ця подія не могла відбутися без підтримки інших організацій, зокрема, неурядової фінської організації FCA, громадської організації GoGlobal. Їх представники організаційно чи фінансово допомогли наповнити активності різними за напрямками заняттями, щоб вони були не просто розважальними, а й містили освітню діяльність у питаннях демократії, європейських цінностей та прав людей, зокрема, дітей, — розповів він.

Під час реалізації проєкту загалом провели три зміни літніх активностей для дітей від 6 до 16 років, які тривали по 10 днів, й знаходилися на 17 локаціях, серед яких 11 — у Чернігові. У групах, в яких було по 15-20 дітей, навчали як потрібно приймати рішення, як спілкуватися між собою, знаходити компроміси, долати конфлікти, бути толерантними один до одного. Також були й спортивні активності, кіно-, книжкові та лінгвістичні клуби. До всієї цієї роботи залучали й відомих екскурсоводів нашого міста, а також волонтерів із 13 країн світу, які з дітьми спілкувалися онлайн.

— Літні клуби — фактично стали рятувальним колом для наших дітей. Думаю, і для більшості вчителів, які були в них задіяні. Адже, незважаючи на втому від пережитого, озброївшись посмішкою, своїми знаннями та вміннями, освітяни поринули в роботу, допомогли дітям, надали підтримку, емоційну й душевну, психологічну реабілітацію. Мене дуже радує той результат від літніх активностей, який є. Я переконаний, що співпраця з нашими партнерами продовжиться й спільними зусиллями ми виховаємо незалежне вільне покоління українців з демократичними цінностями, — підкреслив Василь Білогура.

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.