Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:38:47

В області обстежено понад 85% навчальних закладів, забезпечених укриттями

02.08.2022   20:00Агенцiя

Про це зазначив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОВА Сергій Болдирев під час чергової інспекції комунальних та державних закладів освіти безпосередньо в обласному центрі.

«По перевірених закладах є акти, де визначені всі завдання: що закупити, що відремонтувати. Щоб встигнути все зробити до початку навчального року, треба консолідувати зусилля усіх гілок влади. ОВА, зокрема, акцентує увагу на залученні міжнародних організацій для вирішення даного питання», - акцентував Сергій Болдирев.

Наразі також триває перевірка укриттів, що знаходяться не в самих закладах освіти, але в межах допустимої відстані.

    «Очне навчання буде лише в тих закладах, де повністю дотримані всі норми безпеки. Освітні заклади, перш за все, - це територія безпеки», - наголосив начальник Управління освіти та науки  ОВА Микола Конопацький.

Найчастіше в існуючих укриттях треба зробити запасні виходи, вентиляцію, електропостачання або ж косметичний ремонт.

    «Два тижня ми займались тільки стінами укриття», - розповідає завідувачка одного з дошкільних навчальних закладів. – «Звісно, працювати хочемо. Але все залежить від безпекової ситуації та впевненості батьків в безпеці дітей у нашому закладі».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.