Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:27:59

У Чернігові вперше провели інституційний аудит школи. Перевірили ЗЗСО №25

14.02.2022   11:04Агенцiя

У чернігівській школі № 25 завершився позаплановий інституційний аудит. Це перший подібний досвід для шкіл Чернігова. Експерти протягом тижня перевіряли заклад освіти та виявляли його слабкі сторони та потенціал.

Оцінювання здійснюється по чотирьом напрямкам: перевірка освітнього середовища, педагогічної діяльності, управлінських процесів та оцінювання учнів.

В рамках карантинних обмежень інституційні аудити відбуваються за ініціативою керівника або засновника закладу освіти. Тут ініціаторкою стала директорка школи. Наталія Кириленко є освітнім експертом та раніше вже брала участь у проведенні інституційного аудиту в області. Тому до перевірки у школі готувалися заздалегідь. Проводили самооцінювання. Разом з вчителями аналізували роботу, робили висновки та давали рекомендації.

Інституційний аудит здійснюють 7 експертів. Троє - це представники державної служби якості освіти і ще четверо - це директори шкіл та сертифіковані вчителі. Представники державної служби якості освіти працювали з документацією школи, освітяни відвідували заняття та аналізували освітній процес.

Важливою є думка усіх учасників освітнього процесу. Тому у рамках інституційного аудиту також проводять анонімне опитування батьків, педагогів та учнів старше 14 років. Так як навчальний заклад № 25 є школою першого ступеня і тут навчаються лише учні початкових класів, то анкетування останніх не проводилося. Вчителі ж перевірку сприйняли позитивно.

За результатами перевірки закладу освіти буде присвоєна одна з 4-х оцінок, а саме початковий, середній, достатній чи високий рівень. Висновок та рекомендації експертна комісія надасть упродовж 15 робочих днів. Загалом це 21 інституційний аудит для Чернігівської області.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини