Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:14:49

Усі школи Чернігова через високий рівень захворюваності переходять на дистанційне навчання до 1 лютого

27.01.2022   10:33Агенцiя

У зв'язку з високим рівнем захворюваності на ГРВІ, грип та COVID, відповідно до рішення педагогічних рад закладів загальної середньої освіти міста з 27.01 до 01.02.2022 включно освітній процес у всіх школах Чернігова буде організовано з використанням дистанційних технологій для учнів всіх класів. Про це інформує Управління освіти Чернігівської міської ради.

Більше подробиць щодо цього рішення повідомив керівник управління Василь Білогура у дописи в соцмережі Facebook.

«На тлі стрімкого зростання кількості захворювань серед учнів та працівників закладів загальної середньої освіти міста, щойно провівши термінову нараду з керівниками закладів, прийнято рішення про перехід з 27.01.2022 року на навчання з використанням дистанційних технологій всіх учнів 1-11 класів. 

Це рішення ми змушені прийняти з наступних причин. Ще 21 січня лише одна школа не працювала у звичному режимі. У понеділок 24 січня – на дистанційне навчання повністю перейшли 5 шкіл. 25 січня – до них додалися ще 2 школи. Сьогодні із 599 5-11 класів у звичайному форматі навчається лише 70, а з 410 початкових класів – 201.

Крім надзвичайно високих показників захворювання на грип та ГРВІ, маємо 58 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед учнів шкіл та 46 – серед працівників закладів. У той же час, у п’ятницю 21 січня мали лише 27 учнів хворих на COVID-19 та 19 працівників.

Рішення про роботу закладів загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання прийнято до 01 лютого 2022 року. Після моніторингу рівня захворюваності буде прийнято рішення щодо подальшого формату роботи класів та шкіл в цілому», - написав він.

Також керівник управління освіти вкотре закликав усіх не нехтувати правилами індивідуального захисту, з турботою ставитися до себе та оточуючих, вживати заходи щодо профілактики захворювань.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.