Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:26:26

У Ніжині думають над стратегією розвитку освіти

27.01.2022   10:30Агенцiя

За тиждень керівники навчальних закладів мають презентувати проєкти стратегічного розвитку шкіл, які вони очолюють

Формування стратегії модернізації навчальних закладів Ніжина та створення ефективної, сучасної освітньої мережі – таку ціль ставить міський голова Олександр Кодола та його команда. І саме це було темою зустрічі Олександра Михайловича з директорами загальноосвітніх закладів міста в середу, 26 січня.

Також на зустрічі з освітянами були присутні заступник міського голови Сергій Смага, радник Сергій Охонько та голова профільної депутатської комісії Ніжинської міської ради Світлана Кірсанова.

Наразі діалог між владою та директорами шкіл необхідний для окреслення кола наявних проблем в загальноосвітніх закладах Ніжина, формування стратегічного бачення щодо покращення згідно вимог сучасності, планування черговості оновлення матеріально-технічної бази та, як результат, підвищення успішності всіх учнів.

«У Ніжині 7 тис. школярів, і кожна дитина повинна відчути покращення в освітньому середовищі. Це вимоги освітньої реформи, і ми цілковито підтримуємо таке бачення. Класи з мультимедійними системами, лінгвістичні простори, кабінети робототехніки, сучасні спортивні майданчики, релаксаційні кімнати та творчі хаби – необхідна умова розвитку обдарованої та всебічно розвиненої особистості, і ми будемо працювати над створенням сприятливого та різнопланового середовища у всіх школах міста», - зазначив міський голова Олександр Кодола

 Майже 16 млн грн упродовж нинішнього та наступного років додатково пропонується вкласти у розвиток освітнього середовища ніжинських навчальних закладів. З такою ініціативою звернувся Олександр Михайлович сьогодні до директорів навчальних закладів міста. Оптимізація освітньої мережі дає можливість акумулювати кошти, які направляються на розвиток усіх навчальних закладів міста.

За результатами першого півріччя цього року, мова йде про суму у 3 млн 800 тис. грн. «Ці кошти, на наше переконання, мають бути повністю спрямовані до тих шкіл міста, куди переходять діти зі шкіл №4 та 12 цілими класами з педагогами включно. А от кошти наступного 2023 фінансового року, а це понад 12 млн грн, розподілити на кожний навчальний заклад. Це в середньому суми від 700 тис. грн до 1 млн 200 тис. грн на кожний навчальний заклад. Куди їх спрямувати – тут вирішувати самим закладам. Свої пропозиції навчальні заклади мають подати до 5 лютого. Основна умова – кошти спрямовуються на розвиток освітнього середовища!

 Ми просимо всіх керівників шкіл подумати, проаналізувати досвід передових навчальних закладів країни та знайти те, що буде справжньою «бомбою» освітнього процесу в усій Чернігівській області. Зробіть те, що потягне до вас дітей, що спонукатиме до саморозвитку й удосконаленню вчителів, що виведе ваш навчальний заклад у лідери!

 Кожна дитина з 7 тисяч 178 ніжинських учнів повинна відчути що реформа освітньої мережі робиться для неї. Кожен учень повинен мати можливість задовольнити свої освітні потреби й отримати якісні знання, стати конкурентоспроможним у цьому світі. Це наше спільне з освітянами завдання.

 «Сьогоднішня ініціатива стане традицією для Ніжинської громади. Такі кошти планується направляти кожного року саме на розвиток освітнього середовища усіх навчальних закладів міста!», - наголосив Олександр Кодола.

 Мільйонна пропозиція фактично ошелешила керівників навчальних закладів. Адже це вперше в історії ніжинської освіти такі кошти пропонується вкласти саме в освітнє середовище й одразу всім закладам.

 Під час спілкування з керівниками шкіл було висловлено багато цікавих та інноваційних думок. Та практично всі наголошували на необхідності забезпечення закладів сучасними предметними кабінетами. Адже останні сьогодні обладнані за стандартами 70 - 80-тих років.

 Створення НУШ, нової української школи, виставляє й нові стандарти та вимоги до освітнього середовища. Тому сучасні технології викладання предметів, інтерактивне навчання – обов’язкова вимога!

 Заступник міського голови Сергій Смага зауважив, що ідеї щодо покращення в школах мають носити нестандартний характер й слугувати натхненням школярам. Також радник Сергій Охонько зауважив, що освітнє середовище має готувати дитину до майбутнього життя і такі кабінети, як робототехніка мають знаходитися у кожній школі, адже технічний прогрес не стоїть на місті.

Отже, 5 лютого кожен директор школи підготує план модернізації освітнього середовища ввіреного йому закладу    

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Ніжинська міська рада

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини