Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:28:22

Завдяки черговому етапу реконструкції Журавської школи дітлахи навчаються у теплі і комфорті

22.01.2022   13:43Агенцiя

Оновленння будівлі одного з найбільших сільських освітніх закладів громади – Журавського, триває вже кілька років поспіль.

Першим етапом реконструкції було замінено дах, який постійно потребував ремонту, далі виконано енергозберігаючий фасад, замінено вікна. На черзі – внутрішні роботи, важливі комунікації, оновлення їдальні і спортзалу тощо.

Турботу про модернізацію Журав­ської школи Варвинська СТГ перейняла від району і в перший рік своєї роботи, у 2021-ому, продовжила реконструкцію будівлі, підтримавши місцевим співфінансуванням державну програму “Спроможна школа для кращих результатів”.

На 1,6 млн грн з держбюджету вдалося оновити інтер`єри класних кімнат для початкової школи, коридори та загальне фойє, актову залу, вчительську, які набули ошатного вигляду завдяки сучасній штукатурці на стінах, підвісним стелям Армстронг, і, що навіть важливіше для здоров`я, оснащенні вони тепер гарним освітленням.

Складна процедура закупівель, боротьба виконавців за об`єкт, оскарження результатів тендеру у суді і надходження державних коштів наприкінці року не дали змоги освоїти більші обсяги проекту, проте і малими кроками журавський заклад рухається до оновлення.

Днями оглянули якість виконання робіт і поспілкувалися із педагогами голова громади Валентина Саверська-Лихошва, начальник відділу освіти Володимир Кутовий та сільський староста Вячеслав Пилипченко.

І вчителі, і дітвора добре відгукуються про умови в оновленій школі. Зокрема, після виконаного ремонту у єдине крило вдалося переселити всі класи початкової школи, які перебували у старому, неутепленому приміщенні. Між ним і основним корпусом відчувався значний температурний дисбаланс, отож було вирішено розташувати початківців у кращих умовах.

Ну і звісно, око радують осучаснені барвисті інтер`єри, ніби потрапляєш у прогресивну міську школу. Як відомо, комфорт, тепло і гарний настрій тільки сприятимуть навчанню і спільному дозвіллю.

Близько 800 тис. грн із селищного бюджету передбачено на роботи у шкільних спортзалі та їдальні. А також, за інформацією з ОДА, у 2022-ому близько 8 млн грн держава, все ж таки, планує спрямувати на продовження реконструкції закладу. Такими, як на світлинах, стануть і решта класів школи, де навчаються середні і старші класи, інші приміщення, планується виконати низку потрібних ремонтів – замінити підлоги, реконструювати їдальню, ганок, облаштувати пандус, відмостку та чимало іншого.

У Журавці навчаються 243 учні, з них 89 – у початковій школі, трудяться більше пів сотні педагогів і працівників, тож вкладення значних бюджетних коштів цілком виправдане, вважають у громаді.

Слово Варвинщини

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини