Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:11:23

Проєкт “Я-Медіа” на Чернігівщині: підсумки листопада

07.12.2021   07:18Агенцiя

На Чернігівщині триває реалізація міжнародного проєкту «Я – Медіа».

Це правозахисна програма для  молодих лідерів громад, метою якої є підвищення їх  активності у суспільних процесах та посилення впливу  на формування сучасного медіа-простору через використання такого сучасного комунікаційного каналу як блогерство.

17 жовтня 2021 відбулося Блог-кафе №3 «Копірайтинг у соцмережах» (модератор – членкиня ГО «Чернігів європейський», кандидатка наук з державного управління, завідувачка кафедрою маркетингу,  PR-технологій та логістики  Анна Вербицька). Під час заходу учасники блог-кафе ознайомилися з основами копірайтингу як інструменту блогера та громадського активіста: способами передачі емоцій у тексті, анти-правилами написання тексту для блогу. Використання сучасного комунікаційного формату блог-кафе сприяло невимушеній та творчій атмосфері спілкування, обміну думками  та можливості попрактикуватися  у використанні використання методу «відцифровування емоцій» та стилістичних прийомів копірайтингу (антитеза, парцеляція, метафора, епітет, персоніфікація, хіаз, алітерація, неологізм).

Відповідно до задач проєкту «Я-Медіа» у листопаді розпочалася трьохмісячна менторська програма, основною метою якої є особистісний розвиток молодих блогерів  завдяки консультаційній допомозі досвідчених менторів. З 10 найбільш активними учасниками проєкту в Чернігівській області були заключено договори стосовно  участі у менторській програмі протягом листопада 2021 року – січня 2022 року.  В рамках менторської програми вже створено 4 тематичні авторські блог-канали на платформі You Tube («Дискримінація та людство», «Блог гендерної сили», «Домашнє насильство», «Корупція, чи не так?»).  

Крім того, в рамках проєкту «Я-Медіа»  в листопаді було створено 25 блог-каналів на блогплатформі «ЧЕРНІГІВСЬКА БЛОГОСФЕРА».  Познайомитися з тематичними блогами, створеними відео та постами учасників проєкту можна  у відкритій групі проєкту «Я-Медіа» за покликанням: https://www.facebook.com/groups/project.i.am.media/, а також на чернігівській блогосфері: https://blog.stu.cn.ua/category/ja_media/.

 Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.