Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:22:29

Оновлений басейн у дитячій поліклініці Чернігова відновлює роботу

07.12.2021   07:12Агенцiя

10-річний Андрійко обожнює плавати. Кілька років хлопчик відвідував басейн у дитячій поліклініці по вулиці Рокосовського.

Саме там навчився  пірнати і не боятися води. Та заняття з плавання  довелося відкласти,  вже півроку як басейн  не працює.

На радість Андрійкові та всім пацієнтам, які потребують водних процедур, єдиний дитячий басейн у  місті  знову відновлює свою роботу.

  Заміну каналізаційної системи у медичній установі розпочали ще влітку.  Нині її повністю  оновили, встановили  сучасну очисну  систему. Тепер вода у басейнах  стала якіснішою, вона проходить  фільтрацію і повертається  очищеною і знезараженою у басейн. Дезинфекція відбувається завдяки спеціальним реагентам, без вмісту хлору.

Всі басейни у поліклініці, а їх у відділенні  відновного лікування чотири, розраховані  на дітей грудного віку і старше. Заняття тривають від 10 до 45 хвилин, в залежності від призначення. Вода тепла і комфортна  від  плюс 27 до 30 градусів. Лікарі кажуть, водні процедури   сприяють загальному загартовуванню організму, зміцненню імунітету, розвитку опорно-рухового апарату і суглобів дітей, профілактиці плоскостопості.  

Повноцінно працюватимуть  всі басейни у відділенні полікліники вже  з кінця цього тижня.  Графік прийому дітей  і час роботи буде, як і раніше,  – з 8 ранку і до 18 години вечора.  Для супроводу дітей батькам, враховуючи  червону зону карантину,    обов’язково  потрібно буде мати  ковід–сертифікат про проходження курсу вакцинації. Перед відвідуванням треба здати відповідні аналізи.

Нагадаємо,  у відділенні відновного лікування  декілька років тому  відбулась  капітальна реконструкція. Тут відремонтували стіни, замінили двері, вікна, оновили коридор, зробили  ремонт фасадів  басейнів.  В нових умовах лікувального закладу діти проходитимуть реабілітацію після травм  і хвороб, а також зміцнюватимуть своє здоров’я і імунітет.

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини