Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:16:11

14 бюджетів громад втратять частину освітньої субвенції

02.12.2021   09:10Агенцiя

Опубліковано проєкт державного бюджету на 2022 рік (ред. до 2 читання). Змінено підходи до розподілу освітньої субвенції.

 

Видатки на галузь зросли на понад 8%, відповідно на таку ж цифру має зрости дохід педагогів, адже з 1 грудня зросла ЄТС. Але не всі бюджети Чернігівщини матимуть відповідне зростання трансфертів.
 
Найбільше зростання обсягу освітньої субвенції матимуть бюджети Олишівки (+33%), Плисків (+21%) та Нової Басані (+20%). Обласний бюджет має +15%, а місто Чернігів +12%.
 
Більшість бюджетів матиме зростання освітньої субвенції на рівні +1-2%, а бюджети Семенівки, Борзни та Понорниці навпаки втратять відповідно 5-7-9% порівняно з 2021 роком. Загалом зменшення обсягів освітньої субвенції торкнеться 14 з 58 місцевих бюджетів області.
 
В пошуках оптимальної формули освітньої субвенції знову вийшло щось, що вийшло. Знаю, що багато громад вже заявили про нестачу, навіть при хорошому показнику наповнюваності класів. При тому що значну частину видатків на освіту місцеві бюджети не зможуть покрити за рахунок додаткової дотації, адже її обсяг зменшено у 2 рази.
 
З хорошого - показник базової дотації для бюджетів області зменшився на 60 млн.грн. (з 310 до 250), що свідчить про зростання спроможності місцевих бюджетів Чернігівщини на фоні всеукраїнського показника.
 
Бюджетна дедецентралізація триває.



Ратан АХМЕДОВ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини