Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:14:20

Інформаційна війна очима чернігівців

15.10.2021   13:58Агенцiя

В Чернігові на базі обласного управління освіти і науки відбувся круглий стіл «Говоримо щоб жити».

Присутні, зокрема науковці, військові, волонтери, психологи, педагоги тощо розглянули та обговорили тему інформаційної війни. Захід був організований за підтримки рад молодих вчених при Чернігівській ОДА та Національного університету «Чернігівська політехніка».

Організатори взяли за мету донести важливість правильної інформаційної політики для побудови миру в країні.
Чернігівська область є одним з регіонів країни, яка має кордон з агресором – Росією і питання отримання та споживання інформації, особливо в прикордонних районах, є надто важливим.

- Цей захід ми проводимо вперше. Ідея виникла саме напередодні Дня Захисників та захисниць України. В першу чергу ми хотіли підкреслити наше шановливе становлення  саме до військових та учасників АТО/ООС. Тема гібридної війни наразі надто важлива. І саме в наше наукове середовище ми запросили представників як волонтерської спільноти так і військовослужбовців та військових журналістів. Це питання ми розглянули з усіх боків. Загалом тема військово-патріотичного виховання для нас дуже важлива. В майбутньому ми плануємо проводити такі заходи, можливо будемо змінювати лише формат зустрічі, - розповів голова Ради молодих вчених при Чернігівській ОДА, кандидат технічних наук Олександр Литвин.

З поміж іншого присутні обговорювали питання фільтрування інформації, яка надходить з усіляких інформаційних ресурсів, як в мирному середовищі, так і в районі проведення Операції об’єднаних сил та засоби, завдяки яким можливо припинити підступну російську пропаганду.

Учасники круглого столу під час своїх виступів поділилися власним досвідом, як теоретичною так і практичною його складовою, навели власні приклади та запропонували свої шляхи вирішення проблемних питань.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.