Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:33:52

Питання закриття школи в Дроздівці вивчатиме спеціальна робоча група

20.07.2021   20:47Агенцiя

Заступниця голови облдержадміністрації Жанна Шерстюк та керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Робота зустрілися сьогодні з представниками громади села Дроздівка Куликівської ТГ.

Приводом для такої зустрічі стала незгода жителів села із закриттям школи. Ще у квітні поточного року Куликівська селищна рада прийняла рішення «Про ліквідацію Дроздівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів», аргументуючи це необхідністю оптимізації освітньої мережі в громаді, відсутністю державної субвенції на утримання малокомплектних шкіл та складною демографічною ситуацією в селі.

Проте батьківський актив Дроздівської школи незадоволений таким рішенням, вважає його безпідставним та вимагає його скасування.

Оскільки звернення до Куликівської селищної ради, за словами активістів, бажаного результату не принесли, дроздівці приїхали шукати правди в облдержадміністрації. Вони переконані, що школу в селі варто зберегти. І для того запровадили ініціативу «Допомога сім’ям», за якою запрошують до села багатодітні родини, сподіваючись таким чином збільшити кількість дітей та молоді у Дроздівці. Кілька сімей вже скористалися таким запрошенням і дітей у Дроздівці справді побільшало.

Та чи вплине це на ситуацію зі школою? Відповідь на це та багато інших запитань і має дати робоча група, до якої увійдуть представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Куликівської селищної ради (за згодою) та громадські активісти. На думку батьків дроздівських школярів, робоча група має також зробити перерахунок вартості навчання учнів у їхній школі, виходячи з нових реалій, та об’єктивно оцінити перспективність навчального закладу.

На сьогодні ж, за інформацією управління освіти ОДА, вартість утримання одного учня у Дроздівській школі перевищує 84 тисячі гривень, що значно більше норми. Понад половину класів у ній — малокомплектні, тобто там навчається менше п’яти учнів. Не всі навчальні предмети викладаються фахівцями, від чого не може не страждати як навчальний процес в цілому, так і рівень знань кожного конкретного учня.

Обласна державна адміністрація діятиме виключно у межах своїх повноважень, — наголосила Жанна Шерстюк. — Юридично питання вже вирішене — рішення про ліквідацію школи прийняте і тиснути на депутатів Куликівської селищної ради ми не маємо права. Законність такого рішення визначить суд, до якого звернулися дроздівці. Проте пріоритетом для ОДА є люди та їхні потреби. Тому робоча група буде створена, детально вивчить всі обставини справи та поінформує громадськість про результати.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини