Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:37:21

Про організацію роботи з питань видачі посвідчень багатодітним сім’ям говорили на онлайн-семінарі

20.03.2021   12:03Агенцiя

На базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації провів сьогодні онлайн-семінар з теми: «Організація роботи з питань видачі посвідчень багатодітним сім’ям».

До заходу долучились представники оновлених райдержадміністрацій та виконавчих органів міських, селищних, сільських рад, відповідальних за організацію роботи в даному напрямку.

Під час семінару розглянули питання щодо взаємодії обласної, районних державних адміністрацій і виконавчих органів міських, сільських та селищних рад області щодо організації видачі посвідчень багатодітним сім’ям.

Роз’яснено нормативно-правові документи, що регулюють механізм реалізації повноважень органів, відповідальних за організацію видачі посвідчень багатодітної сім’ї, продемонстровано практичні аспекти процесу оформлення та видачі посвідчень багатодітним сім’ям та обговорено складні випадки оформлення посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, шляхи вирішення «нестандартних» ситуацій.

В'ячеслав Голуб, заступник директора  Департаменту, закцентував увагу на актуальних питаннях забезпечення багатодітних сімей області відповідними посвідченнями в умовах реформи місцевого самоврядування й територіальної організації влади.
Нормативний компонент механізму реалізації повноважень органів, відповідальних за організацію видачі посвідчень багатодітної сім’ї розкрила Руслана Нагорна, начальник відділу з питань сім’ї та гендерної політики Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Олександра Ребенок, головний спеціаліст відділу з питань сім’ї та гендерної політики Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, розповіла учасникам про особливості взаємодії обласної, районних державних адміністрацій і виконавчих органів міських, сільських та селищних рад області  щодо організації видачі посвідчень багатодітним сім’ям.

Про практичні аспекти процесу оформлення та видачі посвідчень багатодітним сім’ям та складні випадки оформлення посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї: шляхи вирішення «нестандартних» ситуацій , з досвіду роботи, розповіла учасникам Вікторія Котенко, заступник начальника відділу у справах сім'ї та молоді управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.
До навчання долучилися понад 50 представників територіальних громад та районних державних адміністрацій Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини