Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:36:46

Непросто працювати в органах публічної влади

12.03.2021   12:15Агенцiя

Адже твоє життя, доходи, майно, правочини, які укладаєш, стають об‘єктами підзвітності.

Українське законодавство з питань декларування зобов‘язує посадовців до прозорості! І це не аби який інструмент для громадського контролю за діяльністю малих та великих владців!

І те, що цей інструмент збережено і відповідальність за недостовірне декларування відновлено, мене особисто надзвичайно тішить!

Бо спокуса зробити управлінські рішення кулуарними, доходи прихованими , буде завжди існувати, якщо не буде інструментів відкритості, прозорості і громадського контролю для влади всіх рівнів.

Тому цей і наступний тиждень присвячуємо процедурам електронного декларування.

Завдяки співпраці Програми U-LEAD з Європою з НАЗК України, оперуємо найсвіжішими роз‘ясненнями від цього органу запобігання корупції.

Цей тиждень в фокусі «молоді» громади, які були сформовані нещодавно.

Спектр практичних питань вражає своїм різноманіттям:  «Якщо я через OLX продала минулорічний гардероб, і отримала від покупців на свою картку кільканадцять тисяч гривень. Чи маю я декларувати їх?»

«Колега регулярно позичає готівку, а повертає мені кошти на мою зарплатну картку. Їх декларувати?»

«Свекруха працює за кордоном, регулярно надсилає чоловікові кошти банківськими переказами. Але він не хоче повідомлять мені ці суми. Як бути?»

«Моя дитина навчається в 10 класі, живе зі мною, постійно щось продає в інтернеті. Як це відобразити в моїй декларації?»

«Живемо в будинку бабусі чоловіка, бабусю забрала тітка чоловіка, в нас не має документів на будинок. Як задекларувати право на користування цією нерухомістю?»

«Якщо депутат невчасно подав або взагалі не подав декларацію, чи має голова або інша посадова особа місцевої ради це перевіряти і повідомляти НАЗК?»
І ще десятки дуже цікавих питань від наших учасників.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини